Maia Sandu mulţumeşte partenerilor europeni pentru susţinere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO acum.md
FOTO acum.md

Premierul ales Maia Sandu salută declaraţia Înaltului reprezentant al UE pentru afaceri externe şi politică de securitate, vicepreşedinte al Comisiei Europene, Federica Mogherini, şi a Comisarului pentru vecinătate şi negocierile de extindere, Johannes Hahn, cu referire la situaţia politică din Moldova. În cadrul unui briefing de presă, Maia Sandu a spus că UE a recunoscut oficial Guvernul votat sâmbătă, 8 iunie, de Parlament, transmite IPN.

În opinia Maiei Sandu, declaraţia oficialilor UE este un argument în plus pentru ca fosta guvernare să accepte tranziţia paşnică a puterii. „Suntem ferm convinşi că, în scurt timp, vor urma mesaje similare din partea tuturor partenerilor noştri internaţionali pentru că ei, la fel ca şi fiecare cetăţean al ţării noastre, îşi doresc ca în Republica Moldova să existe democraţie şi bunăstare”, a spus lidera PAS.

Potrivit Maiei Sandu, toţi partenerii Republicii Moldova îşi doresc ca abuzurile, frica şi destabilizarea să înceteze imediat. De asemenea, a menţionat că atât partenerii europeni, cât şi cetăţenii, îşi doresc un guvern legitim şi democratic, care să asigure implementarea şi aprofundarea tuturor angajamentelor internaţionale asumate de către Republica Moldova, în primul rând, a Acordului de Asociere cu UE.

Maia Sandu a mai declarat că, spre deosebire de fostul guvern, vor fi respectate toate angajamentele cu privire la reforme şi principiile fundamentale stabilite în Acordul de Asociere. „Respectul pentru statul de drept, democraţie şi drepturile omului sunt temelia pe care vom edifica relaţia noastră cu Uniunea Europeană”, a declarat politiciana.

Lidera PAS afirmă că apreciază şi împărtăşeşte apelul UE la calm şi cumpătare. „Tranziţia paşnică a puterii este unica soluţie acceptabilă pentru ieşirea din criza politică declanşată de cei care se ţin de fotolii şi de putere în pofida voinţei alegătorilor exprimate pe 24 februarie”, a conchis Maia Sandu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite