Dodon a promulgat legile pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea: Circa un milion de cetățeni vor beneficia de susținere financiară din partea statului

Dodon a promulgat legile pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea: Circa un milion de cetățeni vor beneficia de susținere financiară din partea statului

Igor Dodon a anunţat luni, 13 iulie, că a promulgat pachetul de legi pentru care Guvernului și-a asumat răspunderea în fața Parlamentului. Este vorba despre operarea modificărilor la Legea privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar, Legea bugetului de stat pentru anul 2020, Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020 și Legea fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală pe anul 2020.

Ştiri pe aceeaşi temă

„În urma modificărilor operate salariile personalului medical din instituțiile/subdiviziunile medicale se vor majora în câteva etape: cu 30% de la 1 septembrie 2020, cu încă 30% – începând cu 1 ianuarie 2021, și cu 40% –în prima jumătate a anului viitor. Beneficiarii de pensii și alocații sociale de stat al căror cuantum nu depășește 3 000 lei vor benefica de un suport unic în sumă de 700 de lei”, a scris Igor Dodon pe Facebook.

Preşedintele a menţionat că agenții economici vor beneficia de subvenții din partea statului prin majorarea alocațiilor pentru:

-Fondul național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural +100 mln. de lei;
-Fondul de garantare a creditelor pentru sectorul întreprinderilor mici și mijlocii +50 mln. de lei;

Pentru dezvoltarea infrastructurii antreprenoriale în cadrul zonelor economice libere Guvernul va aloca 50 mln. de lei, tpentru programul de stat ”Prima casă” – 20 mln. de lei.

„În total, circa un milion de cetățeni ai Republicii Moldova vor beneficia de susținere financiară din partea statului în urma implementării legilor respective, inclusiv pensionari si beneficiari de alocații sociale, angajați ai sistemului medical, zeci de mii de agricultori, mii de antreprenori mici, sute de familii de polițiști și militari, zeci de urmași ai medicilor răpuși de COVID-19”, a accentuat Dodon.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: