Dodon: Negocierile pentru împrumutul din Federaţia Rusă vor fi finalizate până la sfârşitul anului

Dodon: Negocierile pentru împrumutul din Federaţia Rusă vor fi finalizate până la sfârşitul anului

Condiţiile de acordare a împrumutului rusesc, în sumă de 500 milioane de dolari, trebuie să fie la fel de avantajoase cum sunt cele pentru creditele oferite de partenerii din occident pentru obiecte de infrastructură. Este de vorba despre o rată a dobânzii de până la 1,5%, a declarat preşedintele Igor Dodon. Potrivit şefului statului, negocierile vor fi finalizate până la sfârşitul anului, transmite IPN.

„Nu putem să ne permitem să luăm (credite) în condiţii comerciale, pentru că aceşti bani trebuie întorşi”, a spus Igor Dodon, luni, după întrevederea tradiţională pe care o are la început de săptămână cu premierul şi cu preşedintele Parlamentului.

Igor Dodon este ferm convins că aceşti bani vor veni şi vor fi investiţi în proiecte de infrastructură a drumurilor.

Săptămâna trecută, premierul Ion Chicu a anunţat că nu există deocamdată un acord în privinţa celor 500 de milioane de dolari pe care Republica Moldova ar urma să-i împrumute de la Federaţia Rusă. Dacă acordul va fi semnat, banii vor ajunge în ţară în tranşe. Suma discutată pentru anul viitor este de 300 de milioane de dolari.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: