Constantin Botnari şi-a depus mandatul de deputat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constantin Botnari

Parlamentul a aprobat în şedinţa de joi, 5 decembrie, cererea de demisie înaintată de deputatul democrat Constantin Botnari, după ce acesta nu s-a prezentat la nicio şedinţă a Parlamentului, motiv pentru care liderul PDM, Pavel Filip, i-a solicitat să-şi depună mandatul.

Locul lui Constantin Botnari în Parlament ar putea fi preluat de fostul secretar de stat al Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării, ex-fotbalistul Radu Rebeja.

Potrivit IPN, Constantin Botnari este cunoscut pentru faptul că a fost una dintre persoanele apropiate ale fostului lider democrat Vladimir Plahotniuc, plecat tainic din ţară după ce formaţiunea a cedat puterea. 

Botnari mai este cunoscut pentru porecla „borsetca”, dată pentru că ar fi fost mesagerul lui Plahotniuc în presupuse cazuri de corupere a anumitor persoane. Una dintre ultimele referinţe publice la el arăta că „degrabă trebuie să revină în Moldova de la Londra”. În spaţiul public sunt vehiculate presupuneri că Vladimir Plahotniuc continuă să influenţeze lucrurile în interiorul PDM şu după plecare. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite