Consilieri PSRM: Proiectul parcărilor cu plată e „furtul miliardului” din Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO privesc.eu
FOTO privesc.eu

Proiectul parcărilor cu plată nu este în interesul cetăţenilor, susţin consilierii Partidului Socialiştilor din Consiliul municipal Chişinău. Ei spun că Primăria construieşte parcările pe banii chişinăuienilor, iar ulterior, în baza unui contract de parteneriat public-privat, le va da în gestiunea unei companii străine, transmite IPN.

Consilierul socialist Alexandr Odinţov a declarat, la un briefing de presă, că proiectul cu privire la parcările cu plată e un fel de „furtul miliardului” la nivel de municipiu. Potrivit alesului local, Primăria a comis mai multe încălcări în procesul de organizare a licitaţiei, în consecinţă învingătoare a fost selectată o companie înregistrată cu doar o lună până la licitaţie. Contractul de parteneriat public-privat urma să fie examinat şi aprobat de CMC, după care să fie semnat de primar. Or, totul s-a întâmplat exact invers şi Primăria încearcă astfel să oblige Consililiul să aprobe contractul respectiv.

Consilierul Vitalie Mucan a spus că că fracţiunea PSRM nu va vota pentru aprobarea acestui contract, pentru că e o decizie antisocială, care nu aduce niciun beneficiu cetăţenilor, dar aduce bani în buzunarele funcţionarilor şi companiilor afiliate lor.

Aleşii locali socialişti cer aprobarea unui nou regulament cu privire la funcţionarea parcărilor şi a parcajelor, care să fie supus dezbaterilor publice.

Primarul Dorin Chirtoacă a declarat pentru presă că sistemul de parcări care urmează a fi implementată în Capitală este sută la sută conform modelul european. Informaţia că municipalitatea va înacasa doar 10% din venituri este eronată. Potrivit lui, este vorba despre 10% din cifra de afaceri, ceea ce ar reprezenta circa 50% din venituri, care urmează să ajungă în bugetul municipal. De asemenea, primarul a negat că au fost admise careva încălcări, inclusiv la selectarea companiei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite