Cine este Vitalie Voznoi, candidat la funcţia de primar de Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vitalie Voznoi este candidatul Partidului politic „Partidul Stânga Europeană” la alegerile locale generale din municipiul Chişinău, la funcţia de primar. Se regăseşte pe poziţia a şaptea în buletinul de vot. Este cunoscut drept activist civic, organizator şi susţinător al mai multor proteste faţă de ilegalităţile din Chişinău, transmite IPN.

Candidatul are 44 de ani. Este născut în oraşul Chişinău. A absolvit Academia de Studii Economice, specialitatea Managementului Întreprinderilor, obţinând licenţa în 1997. Candidatul menţionează în CV că limba rusă este limba maternă, însă vorbeşte fluent româna şi engleza.

Administrează Iniţiativa Civică „Oraşul meu Drag”. În anul 2013, potrivit CV-ului, a „lucrat cu oamenii pe probleme organizaţionale” în Proiectul social „Restabilim Chişinăul”. În perioada 2014-2018, a lucrat la consolidarea şi dezvoltarea potenţialului societăţii civile urbane în cadrul grupului de iniţiativă a Consiliului Municipal de Participare şi a dezvoltat proiecte la nivel de oraş cu Reţeaua Civică Urbană.
În 2018-2019 a fost unul dintre coordonatorii grupului de lucru pe probleme juridice în grupul de lucru pentru elaborarea de reglementări cu privire la animalele fără adăpost şi cele domestice.

Candidatul mai precizează că a lucrat la „Komsomolskaia Pravda în Moldova” şi a fost  director al Întreprinderii Individuale „V.Voznoi”, cu activităţi în domeniul transportului.

Vitalie Voznoi a hotărât să candideze la funcţia de primar al capitalei după ce a fost susţinut de către mai mulţi reprezentanţi ai societăţii civile. El spune că problemele oraşului pe care le va include pe agenda sa de lucru în calitate de primar ţin de transportul public, ecologie, spaţii publice şi, desigur, activitatea administraţiei locale.

Pentru perioada 1 ianuarie 2017-31 decembrie 2018, candidatul declară venituri de peste 14 mii de lei din activităţi didactice, ştiinţifice şi de creaţie. Are un teren pomicol moştenit şi un teren pomicol obţinut prin privatizare. De asemenea, este proprietarul a două apartamente în Chişinău, unul dintre care obţinut prin privatizare, iar altul cumpărat. Este proprietarul unui garaj moştenit. Are în proprietate trei automobile, două cumpărate şi unul moştenit. Deţine un cont bancar cu circa 200 de dolari.

Materialul face parte din campania de informare lansată de IPN, în care prezintă date biografice, informaţii despre venituri şi avere, precum şi experienţa profesională a pretendenţilor la şefia Capitalei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite