CEC a înregistrat Blocul electoral „Renato Usatîi”

CEC a înregistrat Blocul electoral „Renato Usatîi”

Renato Usatîi, primar de Bălţi şi liderul „Partidul Nostru”.

Comisia Electorală Centrală a înregistrat miercuri, 5 mai, Blocul electoral „Renato Usatîi”, din care fac parte „Partidul Nostru” şi Partidul „Patria”. Simbolul blocului reprezintă un pătrat de culoare albă, în interiorul căruia sunt scrise cu majuscule cuvintele „RENATO USATÎI”. Listele candidaţilor urmează a fi prezentate nu mai devreme de 60 de zile de data alegerilor parlamentare anticipate, 11 iulie, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tot miercuri, CEC a aprobat programul calendaristic pentru realizarea acţiunilor de organizare şi desfăşurare a alegerilor parlamentare anticipate din data de 11 iulie 2021. Documentul stabileşte acţiunile ce urmează a fi întreprinse pentru organizarea scrutinului, termenele de realizare a acestora, precum şi responsabilii de fiecare acţiune pornind de la competenţele principalilor subiecţi implicaţi în procesul electoral. Acesta urmează să fie transmis, spre informare şi realizare în limita competenţelor, partidelor politice, instanţei judecătoreşti, autorităţilor publice centrale şi locale, precum şi organelor electorale, după constituirea lor.

Conform prevederilor programului calendaristic, perioada electorală pentru alegerile parlamentare anticipate începe, astăzi, 5 mai curent. În acelaşi context, a fost aprobată o hotărâre privind repartizarea atribuţiilor membrilor Comisiei în perioada electorală.

Tot astăzi, membrii CEC au decis atribuirea unor mandate de consilier local în cinci localităţi din ţară.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările