Andrian Candu: Este o greşeală că Maia Sandu candidează în circumscripţia 50

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO colaj IPN
FOTO colaj IPN

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, consideră că lidera PAS, Maia Sandu, a greşit că a decis să candideze la parlamentarele din 24 februarie pe circumscripţia 50, candidat din partea diasporei din Europa de Vest.

„Consider că este o greşeală că Maia Sandu merge pe această circumscripţie. Consider că e mai bine să fie cineva care provine din diasporă. Adică cineva care locuieşte şi a locuit acolo”, a afirmat Andrian Candu la emisiunea „Puterea a patra” de la N4.

Candu spune că ideea sistemului electoral mixt era aceea ca inclusiv să fie alocat un mandat în Parlament pentru diasporă, pentru Găgăuzia, Transnistria etc, în care să candideze persoane din acele regiuni, care cunosc problemele zonei respective şi le pot soluţiona în Legislativ.

În acest sens, Candu a sugerat că Maia Sandu nu ar avea dreptul moral să reprezinte cetăţenii din diasporă, subliniind că chiar şi dânsul a petrecut mai mult timp în Europa decat lidera PAS.

Speakerul e de părere că, dacă un politician îşi înaintează candidatura pe o anumită circumscripţie, asta nu neapărat aduce mai multe voturi şi partidului din care acesta face parte, asta deşi argumentul Maiei Sandu era anume faptul că prin participarea ei în circumscripţia Europei de Vest va reuşi să aducă încă 506 mandate Blocului ACUM.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite