Andreea Marin Bănică a venit astăzi, la Chișinău. Ambasadoarea UNICEF va organiza împreună cu Președintele interimar Marian Lupu o serie de campanii pentru promovarea valorilor familiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andreea Marin Banica
Andreea Marin Banica

Conform declarațiilor făcute de șeful interimar de stat, cea mai mare problemă din familiile moldovenești constau în emigrările masive din ultimii 20 de ani, sărăcia și numărul mare de divorțuri. Acesta a propus lansarea unei campanii de promovare a valorilor familiale, în preajma datei de 15 mai, de Ziua Internațională a Familiei

Președintele Parlamentului Marian Lupu, Președinte interimar al Republicii Moldova a avut în cursul zilei de astăzi o întrevedere cu Andreea Marin Bănică, Ambasador Național UNICEF al Bunăvoinței pentru România. Printre subiectele abordate se numără promovarea valorilor general umane în societate, a valorilor familiale, precum și respectarea drepturilor mamei și copilului.

Pornind de la fenomenul emigrărilor din ultimii 20 de ani, a sărăciei și ratei mare de divorțuri care au afectat familiile moldovenești, Marian Lupu a propus desfășurarea unor campanii de popularizare a valorilor familiale, în parteneriat cu instituțiile ONU. Potrivit șefului de stat interimar, această campanie ar putea fi lansată în jurul datei de 15 mai, când este sărbătorită Ziua Internațională a Familiei.

Tot astăzi, Marian Lupu a avut și o întrevedere cu Walburga Habsburg Douglas, șefa delegația Grupului pentru Moldova a Adunării Parlamentare OSCE. În cadrul aceste întâlniri, Marian Lupu a solicitat sprijinul OSCE cu privire la soluționarea răpirilor de la Corjova, precum și în vederea eliberării cetățenilor moldoveni Ernest Vardanean și Ilie Cazac, aruncați după gratii după un proces de tip stalinist, de către regimul separatist de la Tiraspol.

Reprezentanta delegației Adunării Parlamentare OSCE sosită la Chișinău a menționat că va aborda aceste subiecte în cadrul întâlnirii de mâine cu reprezentanții conducerii de la Tiraspol.

„Nu este pentru prima dată când membrii Grupului pentru Moldova al Adunării Parlamentare OSCE vizitează ţara noastră şi ne acordă sprijin în rezolvarea problemelor cu care ne confruntăm", a spus Marian Lupu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite