Aeroportul Internaţional Chişinău a ajuns deja pe agenda guvernului rus

Aeroportul Internaţional Chişinău a ajuns deja pe agenda guvernului rus

Pista Aeroportului are nevoie de modernizare

Guvernul Federaţiei Ruse se arată îngrijorat de situaţia creată în jurul investitorilor ruşi de la Aeroportul Internaţional Chişinău şi i-a împuternicit în şedinţa din 21 noiembrie pe Serghei Lavrov, ministrul de Externe şi pe Serghei Uliukaiev, ministrul Dezvoltării Economice să asigure protecţia drepturilor companiilor ruseşti,

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit unei decizii a Guvernului rus, cei doi miniştri în colaborare cu ministerul Transporturilor de la Moscova ar urma să prezinte şi un raport la acest subiect.

Amintim că la 30 august compania Avia Invest a fost desemnată învingătioare a concursul pentru concesionarea Aeroportului Internaţional Chişinău.

Fondatorii firmei cu un capital social de 85,1 milioane de lei, divizat în părţi egale sunt societatea pe acţiuni Habarovski Aeroport şi holdingul Kolomenski Zavod. Prima este controlată de familia de miliardari ceceni Bajaev.

A doua face parte din grupul Transmasholding - cel mai mare producător de locomotive, vagoane şi material rulant feroviar din Rusia, la care printre acţionari se numără miliardarul Iskander Mahmudov, dar şi  Serghei Glinca, un prosper om de afaceri moldovean (locul 154 în topul celor mai bogaţi ruşi, cu o avere de 650 de milioane de dolari.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: