Un sanatoriu al R. Moldova din Ucraina, afectat de bombardamente. Un angajat a murit, iar alţi 5 au fost răniţi

Un sanatoriu al R. Moldova din Ucraina, afectat de bombardamente. Un angajat a murit, iar alţi 5 au fost răniţi

FOTO simbol

Un angajat al unui sanatoriu care aparţine Republicii Moldova de la Sergheevca a murit, iar alţi cinci au fost răniţi în urma bombardamentelor, a anunţat vineri, 1 iulie, ministra Sănătăţii, Ala Nemerenco, citată de Unimedia.info.

Ştiri pe aceeaşi temă

Centrul din Odesa era un sanatoriu renovat de autorităţile de la Chişinău şi destinat copiilor moldoveni cu probleme de sănătate.

„Aceşti oameni paşnici au făcut zilele copiilor Moldovei mai frumoase, s-au ocupat de reabilitarea lor cu mult drag si dăruire şi le dorim din suflet recuperare totală”, a menţionat Nemerenco. 

„Ministerul Sănătăţii deţine în Sergheevca un Centru de reabilitare pentru copii. Este un sanatoriu renovat, cu condiţii bune, copiii cu probleme de sănătate din Republica Moldova având posibilitatea să beneficieze de servicii medicale de reabilitare pe litoralul Mării Negre. Cu regret activitatea lui a fost stopată în perioada pandemică şi numai am pregătit planuri pentru reluarea activităţii, şi a venit războiul. În urma atacului Centrul nu a avut de suferit grav, doar geamurile cazangeriei fiind făcute ţăndări. Dar, cu regret, am fost anuntaţi că 5 colaboratori ai Centrului sunt răniţi şi unul a decedat, ei toţi locuind în clădirea care a fost afectată de bombardamente”, a scris Nemerenco.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările