Pronostic sumbru pentru R. Moldova. Numărul cazurilor de COVID-19 ar putea ajunge la 28 de mii

Pronostic sumbru pentru R. Moldova. Numărul cazurilor de COVID-19 ar putea ajunge la 28 de mii

Ministra Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a anunţat marţi, 31 martie, la emisiunea „Puterea a patra” de la N4, că în Republica Moldova ar putea fi înregistrate 28 mii de cazuri de infectare cu COVID-19. Ministra a precizat că evaluarea respectivă a fost oferită de reprezentanţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Viorica Dumbrăveanu a subliniat că în cel mai bun caz, numărului persoanelor infectate cu COVID-19 ar putea ajunge la 3 mii. 

Ea a menţionat că Republica Moldova încă nu a atins apogeul cazurilor de infectare cu coronavirus. Potrivit ei, acest lucru s-ar putea întâmpla în a doua şi a treia săptămână a lunii aprilie.

Amintim că bilanţul total în Republica Moldova a persoanelor contaminate cu coronavirus este de 353. În 72 de cazuri este vorba de importul de coronavirus, iar în 281 - transmitere locală.

De menţionat că, până la ora actuală, trei pacienţi au decedat, iar 22 au fost vindecaţi.

În total, în Republica Moldova au fost înregistrate patru decese cauzate de COVID-19. Într-un caz, o persoană a murit la un spital din regiunea transnistreană, pe 29 martie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: