Procuratura Anticorupţie anunţă două condamnări în cadrul Băncii de Economii din raionul Râşcani

Procuratura Anticorupţie anunţă două condamnări în cadrul Băncii de Economii din raionul Râşcani

Conferinţă anticorupţie la Chişinău FOTO: Adevărul

Procuratura Anticorupţie anunţă condamnarea la câte cinci ani şi patru luni de închisoare a contabilului şef-adjunct şi şefului depozitului de valori ai filialei teritoriale din raionul Râşcani a Băncii de Economii. Aceştia au fost găşiţi vinovaţi de delapidarea averii străine în proporţii deosebit de mari. Instanţa a dispus restituirea sumei pagubei materiale cauzate prin comiterea infracţiunii, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

La baza pornirii procesului penal a stat sesizarea administraţiei Băncii de Economii, care a depistat lipsa numerarului după efectuarea unui audit intern. Contabilul şef-adjunct şi şeful de depozit au fost găsiţi vinovaţi de faptul că, împreună cu directorul filialei şi contabilul-şef, au sustras mijloace băneşti ce aparţineau instituţiei, în sumă de 7,7 milioane de lei, peste 50 de mii de dolari şi peste 88 de mii de euro, bani pe care ulterior i-au folosit în interese personale.

 

O parte neînsemnată din bani a fost restituită în cadrul acţiunilor de urmărire penală. Procurorii au aplicat sechestru pe mai multe averi şi afaceri ale figuranţilor procesului pentru restituirea pagubei materiale cauzate.

 

De asemenea, procurorii anunţă că vor contesta sentinţa Judecătoriei Râşcani privind condamnarea celor doi inculpaţi la câte 5 ani şi 4 luni de închisoare, cerând o pedeapsă mai aspră. Cât priveşte cauza penală de învinuire a directorului şi a contabilului şef, aceasta se află pe rol în aceeaşi instanţă de judecată, care urmează a fi examinată în procedură generală.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările