Primii turişti moldoveni vor zbura cu o cursă charter spre Antalya pe 4 iulie

Primii turişti moldoveni vor zbura cu o cursă charter spre Antalya pe 4 iulie

Pandemia COVID-19 a determinat mulţi turişti să renunţe la sejururile programate pentru această vară. Alţii nu ezită să fac programări pentru perioada imediat următoare în condiţiile în care operatorii le propun oferte atractive. Turcia începe din iulie a primi turişti din Republica Moldova, cu respectarea unui şir de reguli.

Ştiri pe aceeaşi temă

La fel şi Grecia, însă turiştii vor putea ajunge la mare doar pe cale terestră şi cu completarea unei fişe în care să fie indicată destinaţia exactă. Ucraina şi România păstrează obligaţia de autoizolare pentru 14 zile pentru cei care intră pe teritoriul lor. Iar în cazul Bulgariei, turiştii moldoveni încă nu pot ajunge pe litoral, cel puţin până pe 15 iulie.

Contactată de IPN, Viorica Caşu, directoarea unei agenţii de turism care efectuează curse charter spre Turcia, a declarat că, din 1 iulie, sunt planificate cursele regulate spre Istanbul, iar din 4 iulie se planifică cursa charter spre Antalya. Anul acesta, din cauza pandemiei, sunt impuse mai multe reguli care vor trebui respectate de turişti. În avion fiecare persoană va purta mască şi mănuşi. Ajungând în aeroportul din Antalya, turistul va avea posibilitatea să-şi cumpere asigurare pentru COVID-19, care pentru şapte zile costă în jur de 24 de euro. Deocamdată, nu se cunoaşte ce exact ce va conţine această asigurare medicală, însă ea va acoperi cheltuielile pentru efectuarea a două teste, tratamentul în staţionar. În prezent este examinată posibilitatea ca această asigurare să poată să fie procurată şi din Republica Moldova.

Înainte de a trece controlul paşapoartelor, turistului îi va măsurată temperatura corpului. În cazul în care aceasta va depăşi 37,7 grade, persoana va fi izolată şi îi va fi făcut testul la COVID-19. Dacă se confirmă prezenţa virusului, persoana va fi dusă la spital. Doar în cazul simptomelor uşoare va fi lăsată la hotel. În hoteluri, vor fi spaţii special amenajate pentru izolare.

În autocarele de transfer de la aeroport la hotel vor fi ocupate doar locurile de la geam. Înainte de a intra în hotel, bagajele turiştilor vor dezinfectate. Fiecare hotel, urmează să asigure, în măsura posibilităţilor, realizarea check-in-ului în are liber. Şi în cazul restaurantelor, şi în cazul piscinei, plajei, între mese, între şezlonguri va fi asigurată distanţa socială. Pentru a putea lăsa copilul la minicluburile hotelurilor, vor fi necesare programări din timp. La fel, şi în cazul sălilor de sport şi a zonelor spa. După check-out, în cameră nu va fi cazat nimeni cel puţin timp de 12 ore, pentru a fi efectuată dezinfectarea.

Directoarea companiei a menţionat că, deşi o parte din turişti au reprogramat pentru anul viitor vacanţele rezervate până pe 17 martie sau le-au anulat, sunt şi rezervări noi. Şi acest fapt este o posibilitate pentru operatori să-şi revigoreze puţin activitatea, care a stagnat din cauza pandemiei.

Viorica Caşu spune că, în situaţia creată, preţurile pentru sejururi au scăzut. Hotelurile vin cu oferte foarte bune. De exemplu, un pachet ce include biletul avia, transferul, asigurarea, cazarea pentru 7 nopţi într-un hotel de patru stele, all inclusive, situat la o distanţă de 50 de metri de la plajă, porneşte de la 275 de euro pentru o persoană.

Turiştii moldoveni, la întoarcerea în ţară, au obligaţia să stea în autoizolare timp de 14 zile. Autorităţile examinează posibilitatea să scoată această obligativitate începând cu data de 15 iulie, când expiră starea de urgenţă în sănătate publică.

https://www.ipn.md/ro/primii-turisti-moldoveni-vor-zbura-cu-o-cursa-charter-7967_1074533.html

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: