COVID-19 în R. Moldova. 80 de pacienţi sunt în stare gravă

COVID-19 în R. Moldova. 80 de pacienţi sunt în stare gravă

Ministra Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Viorica Dumbrăveanu a anunţat duminică, 5 aprilie, că alte două persoane au murit de COVID-19, iar 80 de pacienţi se află internaţi în stare gravă. Alţi 304 de pacienţi sunt în stare de sănătate de gravitate medie. Stare satisfăcătoare - 250 de persoane.

Ştiri pe aceeaşi temă

Numărul celor infectaţi cu COVID-19 în Republica Moldova continuă să crească alarmant. În total, numărul persoanelor infectate cu coronavirus a ajuns la 752.

Până la ora actuală, 30 de pacienţi au fost vindecaţi, iar 14 persoane, printre care doi medici şi trei persoane din regiunea transnistreană, au decedat. 80 de pacienţi se află în stare gravă.

Situaţia este alarmantă în special în Soroca şi Ştefan Vodă, raioane aflate în carantină, unde în total au fost înregistrate 226 de cazuri de COVID-19. Nici Chişinăul nu stă mai bine la acest capitol - 264 de cazuri de COVID-19.

Bilanţul total al medicilor infectaţi cu COVID-19 în R. Moldova este de 215, dintre care jumătate sunt în Ştefan Vodă şi Soroca.

Din 752 de cazuri de COVID-19 confirmate în R. Moldova, în 98 de cazuri este vorba despre importul de COVID-19 (Italia, Marea Britanie, Franţa, Elveţia, Ucraina, Rusia, România, Germania, Belarus şi Cehia). În 654 de cazuri vorbim de transmitere locală.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: