Încă doi cetăţeni ai R. Moldova, răpiţi în Transnistria. Tiraspolul susţine că aceştia sunt acuzaţi de spionaj în favoarea Chişinăului

Încă doi cetăţeni ai R. Moldova, răpiţi în Transnistria. Tiraspolul susţine că aceştia sunt acuzaţi de spionaj în favoarea Chişinăului

Deputatul PDM Alexandru Jizdan, ex-ministru de Interne, a anunţat joi, 8 octombrie, că încă doi cetăţeni ai Republicii Moldova au fost răpiţi în regiunea transnistreană de către forţele de ordine ale Transnistriei şi duşi într-o direcţie necunoscută. În total, în ultimele 24 de ore, în stânga Nistrului au fost răpiţi patru cetăţeni ai Republicii Moldova, dintre care un poliţist din Floreşti.

Ştiri pe aceeaşi temă

Alexandru Jizdan a comunicat că autorităţile neconstituţionale de la Tiraspol îi acuză pe cetăţenii răpiţi de spionaj în favoarea Chişinăului. 

Amintim că un poliţist de la Inspectoratul de Poliţie Floreşti a fost răpit miercuri, 7 octombrie, de către forţele de securitate de la Tiraspol. Este vorba despre Andrei Amarfi, care activează în cadrul Ministerului de Interne de 24 de ani. 

Poliţistul a fost răpit din curtea casei sale, din oraşul Camenca, localitate controlată de regimul de la Tiraspol, de câteva persoane care aveau cagule pe cap, cu haine care aveau inscripţia „MGB”, a aşa-numitului minister al securităţii de la Tiraspol, după care a fost urcat într-un automobil şi dus într-o direcţie necunoscută.
 
Joi, 8 octombrie, asociaţia Promo-LEX a anunţat că încă un cetăţean a fost răpit în Transnistria. Este vorba despre Adrian Glijin, care a fost răpit de pe un câmp din apropierea localităţii Cuzmin, raionul Camenca, controlat de Tiraspol.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările