Transport ilegal de porci în Sălaj. Toate animalele au fost eutanasiate

Transport ilegal de porci în Sălaj. Toate animalele au fost eutanasiate

Medicii veterinari au eutanasiat cei 9 porci FOTO Arhivă

La un control în trafic, poliţiştii au descoperit că bărbatul transporta mai mulţi porci, fără a deţine documente sanitar-veterinare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un bărbat din judeţul Cluj care efectua un transport ilegal de porci a fost depistat în timp ce tranzita judeţul Sălaj. Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, clujeanul în vârstă de 56 de ani a fost oprit în trafic pentru un control, sâmbătă, 9 februarie, pe Drumul Judeţean 108B, prin localitatea Brîglez.

Oamenii legii au descoperit că şoferul transporta nouă porci, fără a avea avizul autorităţii sanitar veterinare competente. Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă, în valoare de 1.500 lei, pentru nerespectarea legislaţiei în domeniu, iar porcii au fost eutanasiaţi de către specialiştii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Sălaj, în scopul prevenirii extinderii pestei porcine africane.

După apariţia primelor focare de pestă porcină africană în Sălaj, autorităţile au dispus, printre altele, interzicerea deplasării şi transportului porcilor pe drumuri publice sau private, cu excepţia cazului în care sunt avizate de autoritatea veterinară locală.

Citiţi şi:

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: