Investiţie de 60 milioane de lei pentru reducerea poluării. Cum îşi propun autorităţile să încurajeze mersul pe jos şi cu bicicleta

Investiţie de 60 milioane de lei pentru reducerea poluării. Cum îşi propun autorităţile să încurajeze mersul pe jos şi cu bicicleta

Cele două contracte au fost semnate la Ministerul Dezvoltării FOTO Primăria Zalău

Contractul de finanţare a fost semnat vineri, 28 iunie, la sediul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Una dintre cele mai importante artere ale municipiului Zalău va fi modernizată în cadrul unui proiect de aproape 60 milioane de lei, din fonduri europene nerambursabile. Investiţia vizează modernizarea străzii Simion Bărnuţiu, pentru reducerea emisiilor de carbon în municipiu, provenite de la transportul rutier şi creşterea numărului de biciclişti şi pietoni, şi prevede reabilitarea şi extinderea trotuarele, a sistemului de canalizare pluvială, amenajarea a nouă staţii de autobuz, a unei piste de biciclete, precum şi a unui traseu de 1,4 km, pe un singur sens, dedicat autobuzelor transportului public.

Contractul de finanţare a fost semnat vineri, 28 iunie, la sediul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, de către primarul Ionel Ciunt, şi ministrul Daniel Suciu.

Tot vineri a fost semnat şi contractul privind obiectivul de investiţii “Transformare imobil bloc Silvania – Astralis în bloc de locuinţe sociale, din municipiul Zalău”, cu finanţare din fonduri guvernamentale. Principalele lucrări constă în recompartimentarea corespunzătoare a spaţiilor în vederea realizarea a 16 locuinţe sociale cu una sau două camere, reabilitarea faţadelor prin aplicarea unui sistem termoizolant, refacerea în totalitate a instalaţiilor electrice, sanitare şi termice, realizarea instalaţiei interioare de gaz şi racordarea la utilităţi, înlocuirea tâmplăriei din lemn cu tâmplărie din PVC cu geam termopan.Valoarea lucrărilor este de aproape 1,5 milioane de lei.

Citiţi şi:

Cinematograf reabilitat cu 10 milioane de lei. Va include singurul planetariu digital din vestul ţării

FOTO Imagini dezolante din singurul cinematograf al Zalăului. Investiţia de 15 milioane de lei care îl va reda publicului

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările