Explozie de cazuri COVID-19 în cea mai mare unitate spitalicească din Sălaj. Medici, asistenţi şi pacienţi, infectaţi în spital

Explozie de cazuri COVID-19 în cea mai mare unitate spitalicească din Sălaj. Medici, asistenţi şi pacienţi, infectaţi în spital

Cadre medicale, dar şi pacienţi s-au infectat în SJU Zalău FOTO Mediafax

Primele trei cazuri au fost înregistrate la Interne, pentru ca în zilele următoare, noi îmbolnăviri să fie semnalate şi în alte patru secţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

19 angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău sunt, în prezent, infectaţi cu noul coronavirus, potrivit raportărilor Direcţiei de Sănătate Publică Sălaj. Este vorba despre şase medici - doi din Secţia Interne şi câte unul de la Boli Infecţioase, Ortopedie, Cardiologie şi Recuperare, şapte asistenţi medicale - patru de la Interne, câte unul de la Oftalmologie, Infecţioase şi Ortopedie, şi şase infirmieri - cinci de la Interne şi unul de la Oftalmologie.

O parte dintre ei sunt spitalizaţi, iar cei asimptomatici, sunt izolaţi la domiciliu, spune Ligia Marincaş, directorul DSP Sălaj, care a mai precizat că problema cea mai mare a fost identificată în Secţia Boli Interne, devenită focar COVID-19, după ce nu mai puţin de 11 cadre medicale şi personal auxiliar au fost diagnosticaţi cu COVID-19. Lor li se adaugă 21 de pacienţi internaţi pe aceeaşi secţie şi confirmaţi pozitiv.

Într-o primă fază, la Interne au fost depistate trei persoane bolnave, pentru ca după testarea tuturor lucrătorilor, precum şi a pacienţilor internaţi, lucrurile să o ia razna, iar un sfert din totalul angajaţilor să fie diagnosticaţi.
Pacienţii pozitivi au fost transferaţi în secţii COVID ori suport COVID, iar ceilalţi, mutaţi în saloane libere din secţia învecinată, în vedere realizării dezinfecţiei în zona cu focar. "Este foarte greu de spus cine a declanşat focarul. Cred, totuşi, că infectările cadrelor medicale s-au petrecut dintr-o eroare de echipare/dezechipare", a precizat şefa DSP Sălaj. Aceasta susţine că între focarul de la Interne şi cazurile apărute pe alte secţii ale Spitalului Judeţean nu este nicio legătură.

Vă mai recomandăm:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările