Sergiu Stoica, as la volanul cartului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La doar 13 ani, timişoreanul a ajuns să aibă în palmares mai multe titluri de campion la sportul pe patru roţi, cu motor. Pasionat de viteză şi tehnică, Sergiu este unul dintre puţinii timişoreni care, de la o vârstă foarte fragedă, îşi pot pune în aplicare dorinţele.

Asemeni oricărui copil, lui Sergiu i-au plăcut maşinile. Nu credea că va ajunge să conducă sportiv înainte de 18 ani, evident cu un permis de conducere în buzunar. Printr-o întâmplare, tatăl lui - şi el mare împătimit al sportului, maşinilor şi vitezei - a ajuns să se împrietenească cu proprietarului unei piste de carting. Sergiu a ajuns astfel să vadă cu proprii ochi ce înseamnă pregătirea pentru carting, dar şi sportul în sine.

„Tata a venit acasă şi mi-a povestit ce văzuse pe acea pistă de carting. Nu a mai apucat să mă întrebe dacă sunt interesat, pentru că în secunda următoare eram deja pe picior de plecare. Nu regret şi nici nu cred că voi ajunge vreodată să regret că m-am apucat de carting. E un sport prea frumos şi toată lumea câştigă prin practicarea lui”, a explicat Sergiu.

Echipa face tot

Chiar dacă practică sportul de numai patru ani, în acest timp premiile şi titlurile de campion au ajuns să fie tot mai multe la număr. Chiar dacă sportul pare individual, înainte de cursa efectivă, cartul trebuie pregătit. Iar dacă nu ai în spate o echipă bună, şansele de victorie sunt minime. „La început a fost mai greu. Am început cu carturile de agrement, care sunt mai uşor de condus, însă nu au o putere atât de mare pe pistă. Au urmat carturile mai puternice, care se bazează pe zeci de cai putere. După un an participam deja la campionatul judeţean, unde la trei ediţii consecutive am luat locul I. La campionatul naţional de carting m-am descurcat bine, dar mai am de muncă”, şi-a adus aminte tânărul de 13 ani.

Întrebări şi răspunsuri


Cartingul e un sport individual sau de echipă?

În momentul concursului, pe pistă, eşti singur. Tu trebuie să iei cele mai bune decizii. Nu ai cu cine să te sfătuieşti. Înainte de start, la orice concurs, ai un antrenor şi un mecanic. În cazul meu mai intervine şi tata, care e şi el membru al echipei

De ce calităţi e nevoie pentru practicarea cartingului ?

Trebuie să îţi placă viteza, virajele strânse şi competiţia. Şansele de accidentare sunt minime, astfel că nu există motive pentru care să îţi fie frică de viteză. Cel mai important e că înveţi să stăpâneşti o maşină.

Profil
Data naşterii:12.06.1997, Timişoara
Studii: Elev în clasa a VII-a la Liceul „Nikolaus Lenau“
Experienţă: Practică de patru ani cartingul
Familie: Necăsătorit

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite