Primăria Timişoara acuză Universitatea de Vest de „gelozie”. Motivul: un contract atribuit „rivalilor” clujeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Timişoarei, Dominic Fritz (USR) şi rectorul UVT, Marilen Pirtea (PNL) FOTO Facebook/Colaj
Primarul Timişoarei, Dominic Fritz (USR) şi rectorul UVT, Marilen Pirtea (PNL) FOTO Facebook/Colaj

Universitatea de Vest din Timişoara şi Primăria Timişoara au intrat într-o dispută publică, în urma unui contract atribuit de primărie Universităţii Babeş Bolyai din Cluj-Napoca.

Un contract în valoare de 80.000 de lei care vizează realizarea a unui studiu referitor la nevoile şcolilor din Timişoara, atribuit de Primăria Timişoara Universităţii Babeş Bolyai din Cluj-Napoca, l-a nemulţumit pe rectorul UVT, deputatul PNL Marilen Pirtea, care a reacţionat public spunând că „UVT poate oferi o diagnoză a mediului educaţional local la un nivel de expertiză incomparabil mai bună faţă de oricare altă entitate cu competenţe în domeniu”. 

„Desigur, această scăpare produsă în decizia de faţă poată fi corijată chiar de către comunitatea academică, prin cooperare, iar UVT îşi doreşte depăşirea acestui moment de impas şi consideră că poate să contribuie în mod real la conturarea viziunii de viitor pentru dezvoltarea Timişoarei, pe dimensiunea educaţională, dar şi în alte direcţii strategice”, a reacţionat rectorul UVT, Marilen Pirtea.

Reacţia Primăriei Timişoara nu a întârziat să apară. Municipalitatea a transmis că „Timişoara nu are nevoie de gelozii universitare şi nici de o politizare constantă a instituţiilor sale respectate”.

„Competiţia intelectuală este esenţială, atât în sistemul universitar, cât şi pentru asigurarea calităţii serviciilor de care vor beneficia timişorenii. Suntem siguri că o universitate atât de prestigioasă precum UVT nu ar vrea să pretindă un monopol bazat strict pe identitatea locală. Înţelegem ambiţiile politice ale conducerii universităţii, dar avem încredere că ele nu vor interveni în excelentul parteneriat de care se bucură instituţiile noastre”, a transmis Primăria Timişoara.

Municipalitatea a mai arătat că atribuirea contractului nu a fost realizată prin încredinţare directă, aşa cum a transmit UVT, ci prin achiziţie directă. Astfel, a fost publicat un anunţ publicitar pe sistemul de achiziţii publice, cât şi pe website-ul primăriei, unde au fost solicitate oferte din partea furnizorilor.

„Ne-am fi dorit ca UVT să depună ofertă pentru achiziţia studiului pentru dotarea unităţilor de învăţământ preuniversitar din Timişoara. De altfel, au existat de-a lungul anului trecut mai multe discuţii între Primărie şi UVT despre această temă. Universitatea din Cluj a fost singura care s-a arătat interesată de anunţul Primăriei. Competiţia intelectuală este esenţială, atât în sistemul universitar, cât şi pentru asigurarea calităţii serviciilor de care vor beneficia timişorenii. Suntem siguri că o universitate atât de prestigioasă precum UVT nu ar vrea să pretindă un monopol bazat strict pe identitatea locală. Înţelegem ambiţiile politice ale conducerii universităţii, dar avem încredere că ele nu vor interveni în excelentul parteneriat de care se bucură instituţiile noastre”, a mai reacţionat Primăria Timişoara.

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Comparaţia Cluj - Timişoara, prin ochii unui sociolog bucureştean: Fata spumoasă, corporatista cuminte şi iubitul „de invidiat”

Impresiile unui maghiar ajuns la Cluj şi Timişoara: „Nu ştiu a cui e Transilvania, dar ştiu că m-am înşelat în privinţa românilor”

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite