Măsuri drastice într-un sat din Timiş Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă cere intrarea satului în carantină

Măsuri drastice într-un sat din Timiş Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă cere intrarea satului în carantină

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş propune instituirea carantinei în Sacoşu Turcesc

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş cere instituirea carantinei în satul Sacoşu-Turcesc. Celelalte sate aparţinătoare comunei ar urma să intre în zona de protecţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş întrunit marţi în şedinţă a decis înaintarea către MAI a propunerii de instituire a carantinei în satul Sacoşu-Turcesc, reşedinţa comunei cu acelaşi nume. Potrivit Prefecturii Timiş, la Sacoşu-Turcesc, ancheta epidemiologică a scos la iveală că o persoană infectată cu coronavirus a murit, iar alte şapte persoane au fost confirmate. De asemenea, au fost identificate 21 de persoane care au intrat în contact direct cu pacienţii confirmaţi cu COVID-19.

 „În cadrul şedinţei (n.r. Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă) s-a aprobat înaintarea către Ministerul Afacerilor Interne a propunerii privind  instituirea măsurii de carantinare asupra localităţii Sacoşu Turcesc din comuna Sacoşu Turcesc, judeţul Timiş. Totodată, s-a aprobat înaintarea către Ministerul Afacerilor Interne a propunerii privind instituirea zonei de protecţie pentru toate satele aparţinătoare unităţii administrativ teritoriale Sacoşu Turcesc şi pentru unităţile administrativ teritoriale limitrofe (Liebling, Niţchidorf, Chevereşu Mare). S-a mai luat o hotărâre, în baza căreia s-a aprobat intensificarea măsurilor în ceea ce priveşte respectarea restricţiilor de circulaţie a persoanelor şi autoturismelor la intrarea şi ieşirea din arealul comunei Sacoşu Turcesc, judeţul Timiş”, au transmis reprezentanţii Prefecturii Timiş.

Contrar comunicatului Prefecturii Timiş în care se arată că primarul a cerut instituirea carantinei, primarul Adrian Koller a declarat că nu el a fost cel care a solicitat intrarea satului în carantină, prezentând Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, prin telefon, doar situaţia din localitate. Primarul a declarat că a solicitat doar două lucruri, care i-au fost refuzate: testarea sa şi a unor angajaţi ai primăriei, având în vedere că două funcţionare au fost testate pozitiv, şi realizarea unei dezinfecţii în localitate. Primarul a mai declarat că până la o decizie privind instituirea carantinei, la Sacoşu Turcesc a fost limitată drastic circulaţia, fijnd permisă intrarea în localitate doar a celor care au domiciliul în sat, a maşinilor de aprovizionare, a medicului şi a preotului. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: