Falsurile depuse la licitație de firma „regelui” asfaltului, ignorate la cel mai înalt nivel. Vezi ce spune procurorul general al României!

Falsurile depuse la licitație de firma „regelui” asfaltului, ignorate la cel mai înalt nivel. Vezi ce spune procurorul general al României!

Laura Codruţa Kovesi, în timpul interviului acordat ziarului „Adevărul“

A trecut aproape o lună de când primarul Timișoarei, Gheorghe Ciuhandu a făcut publice dovezi concrete care arătau că firma Confort, deținută de milionarul Georgică Cornu a depus la o licitație de la Arad, documente false. Cu toate acestea, cazul încă este ignorant, fără să se deschidă o anchetă penală în acest sens. 

Citește și:

Fals cu Ciuhandu pentru Cornu - „regele asfaltului“ 
Falsurile grosolane, muşamalizate şase luni 

Un caz extrem de grav de falsuri este ignorat de reprezentanții Primăriei Arad, care refuză să depună plângere penală. Procurorii ar avea posibilitatea să se autosesizeze, dar și aceștia refuză. Prezent la Timișoara, procurorul general al României, Laura Codruța Kovesi, a spus că nu este de datoria procurorilor să se autosesizeze, atâta timp cât anumite persoane publice au cunoștință de fapte penale, dar refuză să le denunțe. „În general procurorii se autosesizează când există indicii sau date concrete că s-au comis anumite fapte de natură penală. Câtă vreme persoane publice care fac anumite afirmații despre anumite fapte pernale, nu este răspunderea procurorului să se sesizeze din oficiu”, a spus Laura Codruța Kovesi.

Metoda prin care s-au falsificat actele Primăriei Timişoara pentru „regele asfaltului” din Banat a fost dezvăluită! Procurorii încă dorm

Decizia se ia în această săptămână

Cu toate acestea, procurorul general al României a spus că se va analiza posibilitatea autosesizării. „Dacă din articolele de presă reies date concrete, o să discut cu colegii, se vor analiza materialele și probabil până săptămâna viitoare se va lua o decizie în privința autosesizării”, a mai spus Laura Codruța Kovesi. 

Falsul al licitații, sport național

Firma deținută de „regele” asfaltului a depus la Primăria Arad un document falsificat grosolan, din care reiese că s-a folosit un document real pentru a falsifica un act de care era nevoie. După ce acest caz a fost făcut public, „Adevărul” a descoperit că firma Confort a depus documente falsificate și la Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale, câștigând astfel o licitație de 100 de milioane de lei. 


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările