EXCLUSIV Cine sunt vânătorii de capete din Timişoara şi cum prind "vânatul" pentru firmele de top

EXCLUSIV Cine sunt vânătorii de capete din Timişoara şi cum prind

Arhivă

Ei stau între tine şi jobul la care visezi. Ei sunt cei care îţi citesc CV-ul şi stabilesc dacă tu eşti omul care merită să fie luat în seamă de angajatori. Ei sunt cei care decid dacă vei primi sau nu o şansă într-un nou loc de muncă. Ei sunt vânătorii de capete din Timişoara.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ileana Ciochină, de 42 de ani, este branch manager în cadrul agenţiei de recrutare Manpower Timişoara  din ianuarie 2007. Recruiterul răspunde de activitatea companiei în regiunea de Vest. „Am început de pe o poziţie de jos experienţa şi dezvoltarea pieţei dându-mi ocazia să ajung unde sunt astăzi. Am luat-o încetuţ ca orice tânăr care abia intră pe piaţa muncii", a spus Ileana Ciochină.

Începutul carierei

Startul carierei sale a fost înainte de revoluţie, atunci când conceptul de recruiter nu era cunoscut. „Am prins cele două sisteme şi mentalităţi pentru piaţa muncii înainte de revoluţie şi după. Amândouă au reuşit să dezvolte în felul lor piaţa muncii, primul sistem având o cultură dezvoltată spre disciplină, reguli, norme, a doua cu o tradiţie importată de către companiile multnaţionale cu orientare spre a-ţi atinge scopuri rapide, de a avea un statut diferit faţă de ce însemna cultura muncii de până atunci", a spus branch managerul care crede că limitele se pot depăşi în orice situaţie şi că succesul „ţine de mentalitate, de motivaţia intrisecă a fiecăruia".

Reţeta succesului ei

SFATUL EI PENTRU CANDIDAŢI: „Tinerii au posibilitatea în ziua de azi, pentru că suntem în mileniul trei, unde informaţia curge în toate sensurile, de a se consilia cu toate canalele de informaţie, cu persoane pregătite pentru a face acest lucru. E benefic pentru fiecare să-şi facă această introducere înainte să-şi aleagă calea în carieră", a spus Ileana Ciochină.

CE ÎI ATRAGE ATENŢIA ÎNTR-UN CV: „Mă uit la experienţă. Un CV, în principiu, nu poate transmite personalitatea. Sunt foarte atentă atunci când parcurg un CV să văd dacă acesta face legătură cu jobul pentru care candidatul a aplicat. Din păcate, candidaţii nu se uită care sunt cerinţele angajatorilor. Nu e benefic pentru candidat să nu citească cerinţele jobului pentru care aplică. Mă uit la experienţa profesională pentru că este primul lucru pe care îl vezi scris", a spus recruiterul.


Şerban Mrejeriu vânează manageri de top

Are 32 de ani şi, de patru ani şi jumătate, este unul dintre oamenii de bază ai Aims Human Capital Timişoara, o companie din sectorul resurselor umane. Şerban Mrejeriu este consultant resurse umane şi pe mâinile lui au ajuns mii de Cv-uri ale oamenilor care au sperat să fie cei mai bun candidaţi pentru anumite poziţii. Mai mult, tânărul este un "head hunter", adică recrutează candidaţi pentru poziţii de top management.

Ghid pentru indecişi

Munca sa nu se rezumă la asta. Şerban este şi trainer dar se implică în multe alte proiecte în cadrul firmei. "Lucrez de când am terminat facultatea, adică de nouă ani de zile. A fost o întâmplare că am ajuns în branch-ul asta. În momentul în care Aims m-a abordat vroiam să mă specializez în marketing. Cu timpul am descoperit că îmi place foarte mult ceea ce fac. N-a fost un plan bine gândit, a fost rodul unei întâmplări", a spus Şerban Mrejeriu.

SFATUL LUI PENTRU CANDIDAŢI: „Sfatul meu pentru cei tineri este să încerce cât mai repede să acumuleze orice tip de experienţă organizaţională, să lucreze ca voluntari sau să se implice în orice tip de activitate care-i ajută să lucreze în echipă. Dacă ar avea de ales între a face 10 facultăţi sau să se formeze prin experienţe practice, prin interacţiune, varianta B este cea câştigătoare", a spus Şerban Mrejeriu.

CE ÎI ATRAGE ATENŢIA ÎNTR-UN CV: „Mă uit la descrierea postului, la ce au făcut, nu la numele poziţiei. E important ca oamenii, atunci când scriu un CV, să descrie cu liniuţe ca au făcut. Este foarte important să descrie postul, responsabilităţile în cadrul companiei", a spus consultantul.
Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările