Dominic Fritz îşi face super-echipă de consilieri personali. Directorul Intel România va pune umărul la transformarea oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dominic Fritz a anunţat numele altor doi consilieri personali, care s-au alăturat echipei sale: IT-stul Valentin Mureşan şi Simona Fiţ, care a coordonat procesul de elaborare a dosarelor de candidatură pentru Timişoara Capitală Culturală Europeană.

Dominic Fritz a anunţat numele altor doi consilieri personali, care s-au alăturat echipei sale. După Loredana Pintea şi Rudolf Gräf, au fost cooptaţi în serviciul Timişoarei în următorii ani Simona Fiţ şi Valentin Mureşan.

“O misiune grea dar cu o recompensă pe măsură: mândria că au contribuit şi ei la împlinirea potenţialului extraordinar al oraşului nostru. Am ales doi profesionişti care s-au implicat ani de zile, din mediul ONG, pentru binele semenilor şi în proiecte mari pentru comunitate”, a transmis Dominic Fritz. 

Valentin Mureşan este directorul Intel România. Este un inovator, a co-fondat startup-uri IT care au creat concepte şi softuri revoluţionare. Nu de mult timp procesorul Myriad2, una din soluţiile create de echipa coordonata de el a ajuns în spatiu cu satelitul PhiSat-1, lansat de către Agenţia Spaţială Europeană.

Imagine indisponibilă

După terminarea studiilor la Universitatea Politehnică din Timişoara, a plecat la doctorat în Irlanda şi a rămas acolo timp de 10 ani. A predat la Universitatea din Dublin şi a lucrat în cercetare. În Irlanda a fondat Movidius, un startup de procesoare şi softuri pentru tehnologii inteligente, pentru telefoane, drone şi smartcity. S-a întors în Timişoara în 2005 şi a deschis primul birou Movidius.

Movidius a fost cumpărat în 2016 de Intel pentru că reuşiseră să inventeze ceva ce gigantul internaţional îşi dorea foarte mult: un procesor care putea să ghideze fără pilot dronele, astfel încât să evite obstacole şi în acelaşi timp să se focuseze pe obiectiv. 

Valentin Mureşan este implicat în numeroase proiecte pentru Timişoara. Coordonează proiecte internaţionale în emanciparea sectorului cultural şi creativ local precum este noul centru cultural Faber. 

Este co-fondator al Fundaţiei Comunitare din Timişoara şi co-initiator în nenumărate proiectele socio-culturale sau civice: Timotion, Grădinescu, CetăţeanTM, Team2121 şi Creativa. 
 

Valentin Mureşan este alergător amator, crede ca sportul de masă este una din soluţiile la multe probleme şi este membru al echipei Alergotura.

“Dominic a încredinţat echipei sale de consilieri şansa de a transforma oraşul nostru într-unul inteligent şi înţelept. Fac parte din aceasta echipa şi vă invit să parcurgem acest drum împreună!”, a transmis Valentin Mureşan.

Imagine indisponibilă

Simona Fiţ  coordonat procesul de elaborare a dosarelor de candidatură pentru Timişoara Capitală Culturală

Simona Fiţ a fost profesor asociat la Masterul Politici Publice şi Advocacy din cadrul UVT. Toată viaţa ei a susţinut proiecte de politici publice şi i-a învăţat şi pe alţii cum să le susţină în faţa unor finanţatori sau autorităţi publice. A coordonat procesul de elaborare a dosarelor de candidatură pentru Timişoara Capitală Culturală şi a făcut parte din echipa de susţinere a candidaturii în faţa juriului european, pentru etapele de pre-selecţie şi selecţie şi pentru prima etapă de monitorizare. 

“Am convingerea că în 2023 Simona va avea cu ce să se mândrească şi ce le povesti celor doi băieţi ai ei”, a completat Fritz.
 

A mai coordonat Fondul Ştiinţescu derulat de Fundaţia Comunitară Timişoara, prin care s-au finanţat proiecte educative pentru mii de copii. A fost şi managerul programului naţional de formare al Academiei de Advocacy, cu 800 de participanţi, reprezentanţi ai patronatelor, sindicatelor şi organizaţiilor non-guvernamentale. A fost implicată activ în proiectele şi campaniile organizaţiei ca cercetător, expert curricula, lector, coautor manuale, expert audieri publice şi consultant în transparenţa decizională.

Vă mai recomandăm:

Dominic Fritz îşi face super-echipă de consilieri personali. Directorul Intel România va pune umărul la transformarea oraşului

EXCLUSIV Contribuţia românilor la primul satelit cu inteligenţă artificială care a fost trimis pe orbită


Faber - o poveste despre renaşterea Timişoarei de odinioară. Cum se transformă fabrica de uleiuri şi săpun, înfiinţată în 1844

O companie din Timişoara lucrează la dezvoltarea celor mai preformante drone din lume, Phantom 4


Românii din spatele motorului Google: în Timişoara se lucrează la proiectul care va schimba conceptul de „smartphone“

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite