Decizia judecătorilor în cazul timişoreanului amendat pentru că i-a jignit pe Facebook pe poliţiştii locali

Decizia judecătorilor în cazul timişoreanului amendat pentru că i-a jignit pe Facebook pe poliţiştii locali

După postarea acestei imagini pe Facebook, Corneliu Vaida a fost chemat la Poliţia Locală şi amendat

Judecătoria Timişoara a emis prima sentinţă în dosarul în care timişoreanul Corneliu Vaida, amendat cu 900 de lei pentru că i-a jignit pe poliţiştii locali din Timişoara, în mai multe postări de pe Facebook. Judecătoria a decis că amenda aplicată este temeinică şi legală, dar a redus cuantumul amenzii. Sentinţa nu este definitivă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Timişoreanul Corneliu Vaida a fost amendat, în primavera acestui an, cu suma de 900 de lei după ce a postat pe pagina sa de Facebook o fotografie cu maşinile Poliţiei Locale parcate ilegal pe trotuar. Fotografia a fost însoţită şi de mesajul: „Miliţiene Cojan (n.r. şeful Poliţiei Locale), tu şi adunătura ta de nesimţiţi, ce-ar fi să vă auto-amendaţi?”,

În urma acestei postări, dar şi ca urmare a altor mesaje de pe Facebook în care poliţiştii locali sunt numiţi <godaci inutili<, <boacteri daltonişti, nu doar nesimţiţi şi incompetenţi>, <boacterii retardţai de la Disciplina în construcţii>, Corneliu Vaida a fost chemat la sediul Poliţiei Locale şi amendat cu suma de 900 de lei pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, în aplicarea amenzii avându-se în vedere că Facebook a fost considerat spaţiu public.

Timişoreanul a contestat amenda în instanţă, cerând ca amenda să fie anulată sau transformată în avertissment. Judecătoria Timişoara a emis o primă sentinţă în care arată că procesul verbal este legal şi temeinic, respingând cererea de anulare transformare a amenzii în avertisment. Totuşi, Judecătoria a redus valoarea amenzii de la 900 la 500 de lei.

Corneliu Vaida va contesta sentinţa Judecătoriei în instanţă şi declară că indiferent care va fi decizia finală, nu îi va plăti Poliţiei Locale niciun leu. „Voi face apel. Se ocupă avocatul meu. Eu nu am de gând să plătesc niciun leu amendă. Există instanţe chiar şi dincolo de România. E o răfuială personală a lui Cojan şi a amiralului peste flota de pe Bega. Se va merge şi la Haga. Nu fac niciun pas înapoi”, a declarat Corneliu Vaida pentru „Adevărul”. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: