Cum a fost ameninţată o tânără care a refuzat să se mai culce cu şeful ei: „Ţi se vor tăia tendoanele de la picioare!“

Cum a fost ameninţată o tânără care a refuzat să se mai culce cu şeful ei: „Ţi se vor tăia tendoanele de la picioare!“

FOTO 123RF

Un dosar trimis în judecată de DIICOT şi soluţionat prin pronunţarea unei sentinţe definitive scoate la iveală modul în care a ajuns să fie ameninţată şi şantajată o tânără pentru care şeful ei a făcut o obsesie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Într-un proces judecat în primă instanţă la Tribunalul Timiş şi în apel la Curtea de Apel Timişoara, patronul unei firme de construcţii a fost condamnat la doi ani şi patru luni de închisoare cu suspendare pentru şantaj şi acces ilegal la un sistem informatic. Dosarul, trimis în judecată în 2016 de procurorii DIICOT, scoate la iveală modul în care o tânără secretară, care a acceptat să întreţină relaţii sexuale cu şeful ei, a ajuns să fie şantajată şi ameninţată când a vrut să iasă din relaţie.

Totul a început în ianuarie 2015, când A. s-a angajat ca secretară la o firmă de construcţii. Din acel moment, susţine tânăra, şeful ei a început să îi facă avansuri sexuale, iar pentru a o determina să accepte i-ar fi sugerat că îşi pierde locul de muncă.

În plângerea depusă la Poliţie, tânăra a arătat că sub ameinţarea pierderii locului de muncă a acceptat să intre într-o relaţie cu şeful ei, iar după cinci luni, când a vrut să rupă orice legătură cu bărbatul, a început coşmarul. A. susţine că bărbatul a început să o ameninţe că le va arăta părinţilor ei imagini compromiţătoare. În acest sens, au arătat procurorii, bărbatul a determinat-o pe tânără să întocmească un înscris în care să arate că acceptă să fie supusă unor gesturi intime în schimbul a 4.000 de lei lunar. De asemenea, susţin procurorii, tânăra a fost obligată să semneze o „Declaraţie” prin care se angajează să continue relaţia amoroasă cu şeful ei, iar în cazul în care nu îşi respectă această promisiune îşi dă acordul ca bărbatul să le prezinte părinţilor ei imaginile compromiţătoare.

În ciuda declaraţiilor scrise, tânăra a rupt legătura cu şeful ei, a renunţat la locul de muncă şi a intrat într-o altă relaţie, cu un tânăr de vârsta ei.  În urma acestei situaţii, bărbatul a devenit şi mai obsesiv, ameninţând-o pe tânără cu darea în vileag a imaginilor compromiţătoare, dar şi cu violenţe fizice. În acest sens, judecătorii au arătat în sentinţa prin care bărbatul a fost condamnat la doi ani şi patru luni de închisoare cu suspendare că „inculpatul a conceput şi consemnat ameninţări cu aplicarea unor suferinţe. Ameninţările sunt tulburătoare: „vei fi răpită şi dusă şi vândută în străinătate ca prostituată”, „vei fi înţepată cu o seringă care are SIDA de ultimul grad” şi „îţi vor fi tăiate tendoanele la picioare şi vei rămâne toată viaţa invalidă în cărucior”.

A recunoscut tot, dar s-a sucit

În faza de urmărire penală, bărbatul acuzat de şantaj a recunoscut acuzaţiile. În timpul procesului, bărbatul şi-a schimbat declaraţia susţinând că în timpul anchetei a fost bătut şi şi lovit de ofiţerii de poliţie, scriind ce i s-a spus să scrie. În faţa instanţei, inculpatul a admis că nu a făcut nici plângere penală împotriva poliţiştilor care l-ar fi bătut şi nu a scos nici certificat medico-legal care să ateste că a fost bătut.

Astfel, în faţa instanţei bărbatul acuzat a spus că în perioada ianuarie 2015 – aprilie 2015 a avut o relaţie cu tânăra, care i-ar fi cerut la început 2.000 de euro lunar pentru a întreţine relaţii sexuale. Acesta a spus că nu a exercitat niciun fel de presiuni psihice asupra tinerei pentru continuarea relaţiei intime, dar a recunoscut că i-a trimis fetei, în aprilie 2015, mesaje de ameninţare pentru că tânăra i-a cerut în avans suma de 2.000 de euro, refuzând ulterior să mai aibă o relaţie cu inculpatul.

Bărbatul a mai arătat că, neavând de unde să restituie banii, tânăra a dat din proprie iniţiativă, în prezenţa unui martor, o declaraţie în care se angajează să continue relaţia, refuzul tinerei însemnând că bărbatul poate să meargă să arate această declaraţie părinţilor tinerei.

Tribunalul Timiş i-a aplicat bărbatului o pedeapsă de doi ani şi patru luni de închisoare cu suspendare şi l-a obligat la plata unei sume de 1.000 de euro reprezentând daune morale. Sentinţa a fost menţinută de Curtea de Apel.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările