Poarta Sărutului şi Masa Tăcerii, restaurate până la sfârşitul toamnei

Poarta Sărutului şi Masa Tăcerii, restaurate până la sfârşitul toamnei

Poarta Sărutului şi Masa Tăcerii vor fi restaurate

Lucrările de restaurare a operelor din piatră aflate în Parcul Central din Târgu Jiu ale marelui sculptor Constantin Brâncuşi vor demara de astăzi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Echipa de restauratori este formată din şapte specialişti. „Serviciile de proiectare şi execuţie a lucrărilor sunt asigurate de firma SC MoldRestCom SRL, în baza contractului încheiat cu Centrul de Cercetare, Documentare şi Promovare „Constantin Brâncuşi”, în calitatea sa de administrator al Ansamblului brâncuşian, valoarea contractului fiind de 156.929,50 lei.

Echipa de lucru este compusă din şapte restauratori, dintre care trei specialişti atestaţi de Ministerul Culturii, coordonatorul echipei fiind drd. Ionel Gemănar, restaurator piatră, specialist atestat MCC. Acesta este absolvent al UNARTE Bucureşti, Facultatea de Istoria şi Teoria Artei, specializarea Conservare-restaurare, unde de altfel activează în calitatea sa de cadru universitar“, se arată într-un comunicat de presă al Centrului de Cercetare, Documentare şi Promovare „Constantin Brâncuşi”.

O primă etapă a proiectului de restaurare

Lucrările care vor fi realizate reprezintă o primă etapă a proiectului de restaurare şi se vor încheia până la finalul lunii noiembrie: „Menţionăm totodată că, operaţiunile care se vor executa în cadrul acestui proiect sunt o primă fază a procesului de resaturare a întregului Ansamblu brâncuşian şi vor cuprinde, în primul rând, documentaţia de specialitate a intervenţiei, precum şi activităţi de cercetarea preliminară a operelor, de curăţare a depunerilor neaderente prin mijloace uscate, tratament de biocidare, chituirea şi plombarea selectivă a zonelor lacunare în care stagnează apa, tratament de biocidare preventivă, verificarea etanşeităţii acoperişului la partea superioară a lintoului de la Poarta Sărutului.

Data limită de finalizare a lucrărilor este 30 noiembrie 2020“, au mai transmis reprezentanţii Centrului de Cercetare, Documentare şi Promovare „Constantin Brâncuşi”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările