Cum să rămânem în formă în timpul autoizolării. Mişcări la îndemâna tuturor

Cum să rămânem în formă în timpul autoizolării. Mişcări la îndemâna tuturor

FOTO: cnbc.com

Politicile extinse de distanţare socială puse în aplicare pentru a limita răspândirea COVID-19 înseamnă că majoritatea oamenilor trebuie să-şi petreacă mult timpul acasă.

Autoizolarea înseamnă mult mai puţine oportunităţi de a fi activ fizic şi este greu mai ales pentru cei obişnuiţi să meargă pe jos mult, să se plimbe cu bicicleta  sau să meargă la sala de fitness.
 
Însă mediul de acasă oferă o oportunitate abundentă de a fi sedentar (şezând sau relaxat), potrivit theconversation.com
 
VIDEO: Youtube/Natacha Océane

 Prin urmare, ar trebui să avem în vedere modalităţi de a limita efectele impactului crizei COVID-19, precum şi impactul asupra fizicului nostru. 
 
Cel mai important este să nu stăm mult timp la birou. Faceţi pauze regulate de la computer, de la  tabletă sau de la smartphone, la fiecare 20-30 de minute. 
 
De exemplu, puteţi face o pauză de câteva minute pentru a vă plimba prin casă, a lua un aer curat pe balcon, în grădină sau în curte sau să vă jucaţicu câinele pentru câteva momente. 
 
Faceţi din scări cel mai bun prieten. Urcatul scărilor, dacă aveţi unde, este un exerciţiu comod şi extrem de eficient. Dacă locuiţi într-un apartament, evitaţi întâlnirile incomode din lift cu ceilalţi vecini şi urcaţi pe scări. Aveţi grijă să evitaţi contactul cu balustrade. 
 
Folosiţi-vă propria greutate corporală. Un studiu britanic din 2017 a descoperit că exerciţiile de rezistenţă bazate pe propria greutate corporală sunt la fel de importante pentru sănătate ca exerciţiile aerobice. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: