Turism de lux în Bucovina. Cât costă pachetele de Crăciun şi Revelion şi ce oferă hotelierii

Turism
de lux în Bucovina. Cât costă pachetele de Crăciun şi Revelion
şi ce oferă hotelierii

FOTO: travel365. md

Pachetele pentru sărbătorile de iarnă nu s-au vândut ieftin, însă au putut fi plătite şi cu tichetele de vacanţă. În ciuda preţurilor mari, gradul de ocupare de Revelion se apropie de sută la sută în staţiunile Gura Humorului şi Vatra Dornei. Pe lângă bucatele tradiţionale, hotelurile le mai oferă clienţilor lecţii de schi, plimbări cu sania trasă de cai şi drumeţii montane cu maşini de teren.

Ştiri pe aceeaşi temă

Este forfotă mare în pensiunile şi hotelurile din Bucovina. Pregătirile pentru Crăciun şi Revelio n-au intrat în linie dreaptă. Structurile de cazare nu duc lipsă de clienţi în ciuda preţurilor piperate.

Pensiunea „Casa Răzeşului” de la Panaci (zona Vatra Dornei) a mai are doar două camere disponibile pentru Crăciun şi asta pentru că un grup de turişti a renunţat la cazare pe ultima sută de metri din cauza unor probleme neprăvăzute. De Revelion, gradul de ocupare este de sută la sută. „Pachetul ultra all inclusive costă 5.000 de lei pentru fiecare cameră. Sunt cinci nopţi de cazare. Le oferim turiştilor un Crăciun magic în Ţara Dornelor. După vorba răzeşului, să puteţi voi bea şi mânca cât vă poate răzeşul da. Avem ATV-uri, snow mobile, plimbări cu sania trasă de cai, facem şi vizite la Mănăstirile din Bucovina. În ajunul Crăciunului avem pomana porcului”, ne-a spus Liviu Bazarcă, administratorul pensiunii. Unitatea de cazare acceptă şi tichete de vacanţă pentru cele două camere disponibile pentru Crăciun.

Pensiunea Muşatinii de la Putna este ocupată în proporţie de sută la sută şi de Cărciun şi de Revelion, ne-a spus administatorul Marius Biholar. El ne-a explicat că aproximativ 60 la sută dintre cei care au făcut rezervările au plătit şi cu tichete de vacanţă. Pachetul pentru trei nopţi de cazare a costat 1650 de lei/persoană. Ofertal include mesele festive, preparatele tradiţionale, antreu rece, antreu cald, friptură, sarmale, prăjituri de casă, «toate stropite cu băuturi naturale». Turiştii vor avea parte plimbări cu sania trasă de cai, vizite la mănăstiri şi vor fi vizitaţi de grupuri de colindători. Şi celelalte structuri de cazare din Putna sunt rezervate aproape în totalitate. Primarul comunei Gheorghe Coroamă ne-a declarat că gradul de ocupare a pensiunilor şi hotelurilor depăşeşte 90 la sută.

 Lecţii de schi cu antrenori personali, la Dorna

Hotelul Kaban boutique din Vatra Dornei are un grad de ocupare de 80 la sută în perioada sărbătorilor de iarnă. Ofertele sunt all inclusive. Pentru un sejur de 4 nopţi, o cameră dublă, standard, pentru două persoane costă 950 de euro, în perioada 29 decembrie – 2 ianuarie. Pe lângă mesele festive, hotelul mai oferă excursii montae cu maşini de teren pe tresee frumoase, lecţii de schi private. „Schiorii profesionişti se vor bucura de excursii de o zi în Masivul Calimani sau Muntii Rodnei, pentru a încerca partii de freeride sau schi de tura, indrumati de ghizi”, ne-a declarat Apetri Bogdan, manager Kaban.


 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările