Cum s-ar truca ocuparea unui post în Poliţie plătit cu 30.000 de dolari pe an: „Mâine eu fac subiectele, cu uşile închise, idiotule!“

Cum s-ar truca ocuparea unui post în Poliţie plătit cu 30.000 de dolari pe an:
„Mâine eu fac subiectele, cu uşile închise, idiotule!“

Bogdan Bănică, lider de sindicat în Poliţia Română FOTO: Adevărul

Bogdan Bănică, lider sindical în Poliţia Română, îi cere ministrului de Interne Mihai Fifor să anuleze un concurs de promovare pe un post din cadrul Inspectoratului judeţean de Poliţie Suceava. Bănică suspectează că unul dintre candidaţi a avut acces la subiecte înainte de concurs. El a publicat pe Facebook lista celor care au făcut parte din comisia de evaluare.

Sindicalistul Bogdan Bănică a scris pe Facebook că concursul de ocupare a postului de şef birou I la Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Suceava ar fi fost trucat, întrucât unul dintre candidaţi ar fi avut acces la subiecte înainte de probe. ”Post de altfel extrem de bine remunerat, cam cu 30.000 de euro pe an, cu tot cu bonificaţia "pentru merite deosebite şi lucrări de excepţie", bonificaţie de care beneficiază, prin rotaţie, fiecare slugă de şef care a jurat credinţă partidului. Sau sistemului, no matter”, a arătat Bănică.

Liderul de sindicat susţine că a avut suspiciuni cu privire la fraudarea concursului încă de la început şi din acest motiv a cerut să facă parte din comisia care se ocupa cu întocmirea subiectelor. Cererea sa nu a fost însă aprobată.

„Vreau să atrag atenţia asupra procedurii de organizare a concursurilor de promovare din Poliţia Română, nişte mascarade ieftine care permit, perfect legal, impunerea agreaţilor în funcţie. (...) CEZARE, înveţi art. 158 din CPP, art. 51 din Constituţie, mai înveţi procedura escortării, drepturile persoanei private de libertate, bunuri interzise la deţinere şi art. 28 din Declaraţia Universală a Drepturilor Omului, s-ar putea ca astea să îţi pice mâine, la concurs.
- Păi de unde ştiţi din seara asta, domnule comisar şef?
- Pentru că mâine eu fac subiectele, cu uşile închise, idiotule! Hai, mai dai şi tu o Fetească?”, a mai scris Bănică.

 

 Liderul de sindicat a publicat pe contul său de Facebook şi numele celor care au făcut parte din comisia de promovare. El i-a cerut ministrului de Interne Mihai Fifor să vină la Suceava ca să anuleze concursul. ”Este pentru a treia oară, domnule ministru Fifor, când vă invit, de data asta oficial, pe dumneavoastră şi corpul de control, în Bucovina, în haznaua #IPJSuceava. Exact, acolo unde mor poliţiştii...Veniţi?

Şi anulaţi şi mizeria aia de "concurs". Vă dau speţe concrete prin care puteţi începe reforma în Poliţia Română, asta şi multe altele.‼️ Deocamdată, până la proba contrarie, de dumneavoastră ne agăţăm cu disperare pentru a face curăţenie şi pentru ca această instituţie să-şi recapete prestigiul, domnule Fifor”, a mai arătat poliţistul din Suceava.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: