Artificiul folosit de Primăria din Suceava pentru a obţine autorizaţia de mediu necesară avizării Planului Urbanistic General

Artificiul
folosit de Primăria din Suceava pentru a obţine autorizaţia de mediu necesară avizării Planului Urbanistic General

Primăria municipiului Suceava. FOTO Dănuţ Zuzeac

Pentru a obţine norma necesară de spaţii verzi pe cap de locuitor pentru a întocmi Planul Urbanistic General, Primăria municipiului Suceava vrea să raporteze metrii pătraţi de spaţii verzi la numărul locuitorilor rezultaţi conform recensământului din 2011 (92.121 de locuitori) şi nu la numărul locuitorilor ce au domiciliul în Suceava (117.000 de locuitori).

Ştiri pe aceeaşi temă

Suceava se află într-o situaţie paradoxală: nu are un Plan Urbanistic General deoarece nu deţine 26 de metri pătraţi de spaţii verzi pe cap de locuitor, deşi în centrul oraşului se află o pădure. Totuşi, pădurea nu aparţine municipalităţii, ci Romsilva, astfel că autorizaţia de mediu pentru avizarea Planului Urbanistic General nu poate fi obţinută.

Planul Urbanistic General (PUG) al municipiului Suceava nu poate fi avizat deoarece nu îndeplineşte indicatorul de 26 de metri pătraţi de spaţiul verde pe locuitor. Municipalitatea spera să primească în administrare parcul Şipote ce aparţine de Romsilva, însă acest transfer nu a mai avut loc.

Primăria municipiului Suceava a găsit totuşi o soluţie pentru a putea finaliza registrul spaţiilor verzi şi să întocmească Planul Urbanistic General. Autorităţile locale au ales practic din statistici cifrele necesare pentru a obţine numărul de spaţii verzi necesar pentru fiecare locuitor al municipiului Suceava.

Concret, Primăria a raportat suprafaţa de 2.514.232 de metri pătraţi de spaţii verzi la un număr de 92.121 de locuitori, obţinând undeva la puţin peste 27 de metri pătraţi de spaţiu verde/ locuitor. Trebuie menţionat faptul că numărul locuitorilor folosit de către municipalitate a fost pus la dispoziţie de către Direcţia Judeţeană de Statistică şi reprezintă numărul locuitorilor din Suceava stabilit în urma recensământului din anul 2011. În prezent, în municipiul îşi au reşedinţa nu mai puţin de 117.000 de persoane.

„La aceste spaţii verzi nu este inventariat parcul Şipote, pentru că nu este deocamdată al nostru, în măsura în care va deveni lege, o vom pune în aplicare. Am făcut împărţirea cum ne convine, cifra de la Statistică este oficială, chiar dacă CNP –urile sunt 117.000”, a declarat Ion Lungu, primarul municipiului Suceava.

Alte ştiri pe această temă:

A fost aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru cea mai veche piaţă de pe malul Borcei. Clădirea va fi demolată şi transformată într-un complex de 5 stele

Portul turistic de pe malul Borcei prinde contur. 120.000 de lei, alocaţi pentru Planul urbanistic Zonal

Efectele haosului urbanistic: drum judeţean distrus din cauza unui bloc. Cât costă remedierea pagubelor

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările