Centrul de carantină din Amara, focar de infecţie. Primar Slobozia: Oamenii nu stau izolaţi, se plimbă de la o căsuţă la alta

Centrul de carantină din Amara, focar de infecţie. Primar Slobozia: Oamenii nu stau izolaţi, se plimbă de la o căsuţă la alta

Tabăra şcolară din Amara, transformată în centru de carantină FOTO Adevărul

Centrul de carantină de la Amara este un focar de infecţie, declară primarul din Slobozia, Adrian Mocioniu, care trage un semnal de alarmă în privinţa situaţiei din judeţul Ialomiţa. Edilul spune că persoanele aflate în carantină nu respectă măsurile impuse de autorităţi, punând astfel în pericol şi alte persoane.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Pentru că situaţia epidemiologică este una foarte serioasă, deja avem două cazuri de infecţie cu coronavirus în judeţ, doresc să atrag atenţia în legătură cu centrul de carantină. Sunt informaţii că oamenii nu stau în izolare. Acolo este o tabără şcolară şi sunt căsuţe în care oamenii au fost cazaţi. Dar se deplasează de la o căsuţă la alta, iau contact unii cu alţii, deşi acest lucru este interzis. Este o situaţie gravă. Noi ne-am oferit sprijinul pentru a detaşa personal medical acolo, însă Direcţia de Sănătate Publică trebuie să ne dea asigurări că oamenii vor fi protejaţi. Adică să aibă echipamente corespunzătoare şi tot ce le trebuie. În centrul de carantină sunt acum aproximativ 20 de persoane. Personalul medical care va merge acolo va face operaţiuni medicale simple, le va măsura temperatura, le va duce de mâncare şi va supraveghea să fie respectate toate condiţiile. Aceştia vor ajunge acolo doar în condiţii de maximă siguranţă“ a explicat Adrian Mocioniu, care este şeful Comandamentului Local pentru Situaţii de Urgenţă.
 
De asemenea, primarul din Slobozia a precizat că a luat măsuri severe împotriva celor care s-au întors recent din străinătate, dar nu au declarat că vin din zone roşii. Cu Poliţia Locală vom merge pentru a identifica aceste persoane şi a transmite mai departe informaţiile la DSP, care va dispune măsuri urgent.
 

Cu Poliţia Locală după posibilii bolnavi

 
La Slobozia, există trei comisii care se ocupă de monitorizarea persoanelor izolate la domiciliu, achiziţionarea de echipament necesar dezinfecţiei spaţiilor publice din oraş şi preluarea sesizărilor cetăţenilor. „Am început dezinfecţia străzilor, parcurilor şi a tuturor locurilor publice. Avem echipamente, biocide şi tot ce este necesar. Dar atâta timp cât oamenii nu înţeleg, nu sunt responsabili, eforturile autorităţilor sunt în zadar. Din experienţa mea ca medic veterinar ştiu că nu e de glumă cu aceste îmbolnăviri”, a spus primarul Mocioniu.
 
În activitatea instituţiei sunt implicate Direcţiile din subordine, dar şi Poliţia Locală Slobozia. Primarul Sloboziei a menţionat că singura soluţie eficientă pentru protejarea populaţiei o reprezintă autoizolarea. El a făcut un apel public către populaţie solicitând respectarea măsurilor de prevenţie impuse şi a avertizat că este pregătit să sancţioneze drastic cetăţenii care nu respectă sau ignoră aceste măsuri. În judeţul Ialomiţa, până în prezent, au fost confirmate două cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus. Este vorba despre două femei, una de 28 de ani, şi cealaltă de 54 de ani, ambele întoarse recent din Italia şi care se aflau în centrul de carantină din Amara.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările