Alertă în cel mai mare spital din Bărăgan. 15 cadre medicale, trimise acasă după ce au îngrijit o pacientă bolnavă de COVID-19

Alertă în cel mai mare spital din Bărăgan. 15 cadre medicale, trimise acasă după ce au îngrijit o pacientă bolnavă de COVID-19

Alertă la spitalul din Slobozia FOTO Facebook/CJ Ialomiţa

Alertă de gradul zero la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slobozia! 15 medici şi asistente au fost izolaţi la domiciliu după ce au intrat în contact cu o pacientă din Ţăndărei, confirmată ulterior cu coronavirus.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Se pare că pacienta, o femeie în vârstă de 70 de ani, s-a prezentat duminică, 22 martie la Spitalul Orăşenesc din Ţăndărei, iar apoi a fost transferată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia. În urma investigaţiilor, medicii au observat că  starea sa de sănătate se depreciază, motiv pentru care au transferat-o la Bucureşti, la Institutul Matei Balş. Aici a fost testată pentru COVID-19, rezultat care a ieşit pozitiv, anunţă independentonline.ro. Astfel, toate cadrele medicale intrate în contact cu femeia au fost trimise în izolare la domiciliu.
 
Pacienta depistată pozitiv nu se încadra în definiţia de caz, spun surse medicale citate de independentonline.ro. Ea nu călătorise în străinătate în niciuna din ţările aflate în zona roşie sau zona galbenă. În schimb, aceasta a intrat în legătură cu câteva rude venite din Anglia la Ţăndărei, cu câteva săptămâni înainte ca epidemia provocată de noul coronavirus să izbucnească în această ţară. În judeţul Ialomiţa au fost confirmate 8 cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus, iar o pacientă a fost declarată vindecată.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: