Şeful de la Spaţii Verzi care şi-a cumpărat patru perechi de pantofi din bani publici: „Nu contează de ce i-am luat şi ce-am făcut cu ei“

Şeful de la Spaţii Verzi care şi-a cumpărat patru perechi de pantofi din bani publici: „Nu contează de ce i-am luat şi ce-am făcut cu ei“

Ion Ştefan, şeful DADP Slobozia FOTO: independentonline.ro

Un recent control de audit al Camerei de Conturi Ialomiţa, întreprins la Direcţia de Administrare a Domeniului Public Slobozia, scoate în evidenţă modul în care şeful instituţiei s-au folosit de banii publici în scop personal.

Ştiri pe aceeaşi temă

Timp de 3 luni şi jumătate, auditorii Camerei de Conturi Ialomiţa s-au aflat în control la Direcţia de Administrare a Domeniului Public, din cadrul Primăriei Slobozia. 
 
Printre cele câteva dintre abaterile financiare pe care le-au constatat, auditorii ialomiţeni au descoperit şi faptul că Ion Ştefan, şeful DADP Slobozia, s-a folosit de banii instituţiei pe care o conduce în scop personal. Concret, el a plătit 3.447 de lei pentru a-şi cumpăra 4 perechi de „pantofi de protecţie“. Achiziţia s-a realizat de la o firmă de încălţăminte şi marochinărie din oraşul Amara. 
 
Documente contabile măsluite
 
Din raportul auditorilor Camerei de Conturi Ialomiţa reiese şi faptul că şeful DADP Slobozia a măsluit o serie de documente contabile pentru a acoperi gaura de 3.447 de lei din buget. „Încălţămintea a fost recepţionată numai scriptic, nu şi faptic (...), bunurile neintrând în magazia de materiale a DADP“, susţin auditorii ialomiţeni în raportul întocmit ca urmare a controlului.
 
A refuzat să ofere explicaţii
 
Contactat telefonic pentru a oferi un punct de vedere cu privire la această situaţie, Ion Ştefan a refuzat să ofere detalii. Mai mult, acesta nu a vrut să explice pentru ce a cumpărat pantofii de protecţie şi la ce i-a folosit. „Am comis o greşeală, dar am reparat-o pentru că am plătit banii. Nu contează de ce am luat pantofii şi ce am făcut cu ei” susţine Ion Ştefan. 
 
Controlul de audit al Camerei de Conturi Ialomiţa efectuat la DADP Slobozia a mai scos la iveală şi faptul că instituţia a cheltuit nejustificat fonduri pentru plata unor facturi la energie electrică, după ce mai mulţi cetăţeni s-au racordat ilegal la sistemul de energie electrică al DADP.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: