Primăria Râmnicu Vâlcea amână luarea unei decizii cu privire la câinii vagabonzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul
Emilian Frâncu consideră că eutanasierea câinilor fără stăpân trebuie să fie ultima soluţie pentru rezolvarea problemelor create de aceştia în Râmnicu Vâlcea. Foto Adevărul
Primarul Emilian Frâncu consideră că eutanasierea câinilor fără stăpân trebuie să fie ultima soluţie pentru rezolvarea problemelor create de aceştia în Râmnicu Vâlcea. Foto Adevărul

Direcţia Administrării Domeniului Public (DADP) ar fi trebuit să propună în şedinţa extraordinară a Consiliului Local (CL) Râmnicu Vâlcea de luni, 7 octombrie, mai multe măsuri pentru rezolvarea problemei maidanezilor, cum ar fi recompensarea râmnicenilor care strâng câinii de pe străzi şi ii predau la adăpostul de la Feţeni.

Reprezentanţii DADP ar fi trebuit să propună CL, spre aprobare, acordarea unei recompense în cuantum de 5 lei pentru fiecare maidanez cu vârsta mai mare de un an predat la adăpost. 

De asemenea, DADP avea în vedere  impozitarea proprietarilor care nu şi-au sterilizat patrupedele, dar şi amendarea persoanelor care hrănesc câinii vagabonzi.

Pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare de luni nu se regăseşte niciun proiect ce vizează rezolvarea problemei câinilor maidanezi. Consilierii sunt convocaţi să dezbată proiecte privind rectificare bugetului local şi a listei de investiţii,  efectuarea unor plăţi  sau delegarea gestiunii unor activităţi componente ale Serviciului public de salubrizare din Râmnicu Vâlcea

CL ar trebui să aprobe în această lună şi modificarea regulamentului de funcţionare a Serviciului public de gestionare a câinilor fără stăpân, astfel încât toţi câinii de la adăpostul din Feţeni, care nu sunt revendicaţi sau adoptaţi în termen de şapte zile, să fie eutanasiaţi. 

În Râmnicu Vâlcea sunt peste 3 000 de maidanezi, iar  adăpostul de la Feţeni este prevăzut cu 100 de boxe în care încap 420 de câini.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite