Verificări în urma raportării pagubelor produse de grindină. Director DAJ: „Dacă marii fermieri au asigurări, în cazul persoanelor fizice e o problemă“

Verificări în urma raportării pagubelor produse de grindină. Director DAJ: „Dacă marii fermieri au asigurări, în cazul persoanelor fizice e o problemă“

Culturile în câmp au avut de suferit pe sute de hectare  FOTO: arhiva Adevărul

Fermierii din Olt au raportat, în ultimele două săptămâni, aproximativ 2.000 hectare de culturi afectate de fenomenele meteo. Pentru pagubele raportate în urma grindinei care a căzut în week-end autorităţile se vor deplasa mâine în judeţ.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ultimele două localităţi afectate de grindina căzută în judeţ sunt Sprâncenata şi Radomireşti, de unde au venit veşti că aproape 1.000 de hectare de culturi ar fi fost afectate peste 40%. Directorul Direcţiei Agricole Olt, Emil Marinescu,  spune însă că situaţia va trebui investigată în teren înainte de a se concluziona că sute de hectare de culturi sunt compromise. „Deocamdată avem raportări doar din Sprâncenata, unde se vorbeşte de 350 hectare, floare, porumb, mazăre şi rapiţă. Aşteptăm şi din cea de-a doua localitate, dar comisia judeţeană se va deplasa în teren să verifice. Problema este alta. Dacă marii fermieri au asigurări pentru culturi, persoanele fizice, nu, şi nu ştiu cine va suporta aceste pagube“, a spus directorul Emil Marinescu.

Ploile cu vijelii şi grindină căzute în ultimele săptămâni au afectat, în proporţii variabile, aproape 2.000 hectare de culturi în câmp la nivelul întregului judeţ. Au fost afectate zone din localităţile Cezieni, Icoana, Coloneşti, Şerbăneşti, Bărăşti. Asociaţiile agricole mari vor primi pentru pagubele înregistrate despăgubiri din partea socităţilor la care şi-au asigurat culturile, însă micii fermieri, deşi au fost şi ani în care au primit despăgubiri, ce-i drept mai mult pentru culturile afectate de secetă, au şanse mici, spun chiar oficialii instituţiilor din agricultură. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările