Modul inedit în care continuă cursurile într-o şcoală din Olt: „Simt că nu va fi vorba doar de o săptămână şi jumătate, trebuie să creăm antrenamentul ăsta“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Până când elevii de la „Petre Pandrea“ se vor putea întoarce la şcoală se întâlnesc pe what's app cu profesorii lor FOTO: Facebook/ Liceul Teoretic „Petre Pandrea“
Până când elevii de la „Petre Pandrea“ se vor putea întoarce la şcoală se întâlnesc pe what's app cu profesorii lor FOTO: Facebook/ Liceul Teoretic „Petre Pandrea“

Elevii unei şcoli din judeţul Olt continuă să înveţe, chiar dacă s-a impus suspendarea cursurilor pentru perioada 11-22 martie 2020. Profesorii au găsit o soluţie care poate constitui un exemplu.

Elevii Liceului Teoretic „Petre Pandrea“ din Balş vor continua să rezolve exerciţii şi să le ceară profesorilor lor ajutorul pentru a înţelege noţiunile noi, chiar şi în „vacanţa“ impusă de cel mai nou pericol, Covid-19. De la clasele primare şi până la liceu învăţătorii şi profesorii au constituit grupuri dedicate pe What’ s App, pe care se propun teme şi se evaluează efortul fiecărui elev în parte. Este o soluţie la care conducerea şcolii s-a gândit având în vedere faptul că, cel mai probabil, perioada de suspendare a cursurilor se va prelungi dincolo de 22 martie.

S-au constituit grupuri speciale de lucru pentru principalele discipline, îndeosebi cele la care elevii urmează să susţină examene în vară. Dacă elevii de la gimnaziu şi cei de la liceu ţin direct legătura cu profesorii, pentru cei de la ciclul primar părinţii vor intermedia această relaţie şi îi vor ajuta pe cei mici să rezolve temele propuse. Fiecare elev fotografiază ulterior rezolvarea şi transmite profesorului.

„Eu, ca profesor de fizică, am cinci grupuri deja pe care sunt şi voi începe să le dau de lucru. Copiii mei, la rândul lor, care sunt elevi tot la noi la şcoală, au primit de lucru. Cel mare deja are de citit pentru astăzi. La învăţământul primar grupurile sunt cu părinţii, nu cu copiii, şi fiecare părinte le arată ce au de lucrat şi sperăm să-i şi susţină să rezolve sarcinile“, a declarat directorul liceului, prof. Marian Anghel, precizând că sunt angrenaţi în astfel de activităţi în primul rând profesorii care predau discipline de examen pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureat.

„La restul disciplinelor, activitatea se organizează în măsura în care profesorii pot să o facă, şi spun  asta pentru că predau la foarte multe clase, de exemplu dacă au o oră pe săptămână pot să aibă 18 grupuri pe care trebuie să discute. Şi atunci ne-am focusat pe cei care au un număr mai mare de ore şi pentru care este mult mai uşor să gestioneze o astfel de situaţie“, a mai spus prof. Anghel.

Pe aceste grupuri vor fi soluţionate exerciţii şi probleme propuse pentru lecţiile deja parcurse, însă, cel mai probabil, se va merge şi pe predarea altora noi.

„Încercăm să atacăm şi câteva lecţii în faţă, la modul în care îi punem să citească şi să încerce să rezolve exerciţiile, cu diponibilitatea profesorilor de a răspunde pe grup la întrebări. Simt că nu va fi vorba doar de o săptămână şi jumătate şi atunci trebuie să creăm antrenamentul ăsta neapărat“, a mai spus directorul liceului „Petre Pandrea“ Balş.

Oficialii Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt, deşi salută iniţiativa de a-i menţine pe elevi în priză, spun că nu poate fi asimilat acest mod de lucru cu predarea on-line.


 

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite