FOTO Ambasadorul Elveţiei şi cel al Greciei au fost  “la strugurit” la Sâmbureşti

FOTO Ambasadorul Elveţiei şi cel al
Greciei au fost  “la strugurit” la Sâmbureşti

Jean Valvis, alături de ambasadorul Elveţiei (dreapta) şi cel al Greciei

La invitaţia lui Jean Valvis, doi ambasadori importanţi au participat la o sărbătoare intrată în tradiţie: culesul strugurilor de către copii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe dealurile Olteniei, la Sâmbureşti, 160 de familii (250 de copii) au participat la ceea ce a devenit deja o tradiţie: culesul strugurilor de către copii. La sfârşitul zilei, copiii îşi primesc răsplata muncii, bani şi diplome, iar părinţii degustă un vin de Sâmbureşti.
La evenimentul din acest an au participat şi doi ambasadori, cel al Elveţiei, Jean-Hubert Lebet, şi cel al Greciei, Grigorios Vassiloconstandakis, la invitaţia lui Jean Valvis, cel care a preluat în 2005 Domeniile Sâmbureşti.

La Sâmbureşti se produc diverse soiuri de vin, de la Fetească Regală, Cabernet Sauvignon, Sauvignon Blanc, Fetească Albă, Fetească Neagră, la Chardonnay şi Merlot.

“Perla coroanei” este Cabernet Sauvignonul, multiplu premiat la concursurile internaţionale, care “păşeşte maiestuos şi triumfător în lume, îmbrăcat cum niciun alt vin din matca românească nu a făcut-o, frumos la culoare ca un înger negru” (Radu Anton Roman).

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările