VIDEO Descinderi ale mascaţilor la membrii clanurilor Lenis şi Cornea din Sibiu. Printre învinuiţi se află doi notari cunoscuţi

VIDEO Descinderi ale mascaţilor la membrii clanurilor Lenis şi Cornea din Sibiu. Printre învinuiţi se află doi notari cunoscuţi

Descinderile au loc în judeţul Sibiu. FOTO: Arhivă

Poliţiştii de la DIICOT Alba Iulia şi angajaţi ai Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate fac, luni dimineaţă, 21 de percheziţii în judeţul Sibiu, cu scopul destructurării unui grup infracţional organizat.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE 2 Notarii primeau comisioane generoase

Anchetatorii spun că membrii grupării dădeau bani cu împrumut, cu dobânzi foarte mari, împrumuturi garantate cu terenuri sau case. 

„Membrii grupării offreau sume de bani împrumut diferitelor persoane, percepeau dobânzi foarte mari, dobânzi care erau impuse în contracele notariale, şi de la sume relativ mici de bani se ajungea la sume deosebit de mari de bani pe care trebuiau să le restituie. Cereau ca şi garanţii bunuri imobiliare – locuinţe, terenuri”, a spus comisarul şef Traian Berbeceanu, şeful Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia.

Notarii sunt cei prin intermediul cărora s-au făcut tranzacţiile, aceştia primind în schimb comisioane substanţiale.

„Ci doi notari au sprijint activităţile infracţionale ale grupării, în sensul că la birourile acestora se întocmeau actele, de multe ori persoaele trecute în contractele de vânzare-cumpărare nu erau prezente la încheierea contractelor respective, sumele de bani înscrise în contract nu erau cele reale întrucât membrii grupării scriau în contractele de vânzare-cumpărare pentru imobile şi dobânzile pretinse sau au fost situaţii în care plata efectivă nu se realiza în faţa notarilor. Victimele erau şantajate, ameninţate sau chiar agresate fizic”, a mai spus comisarul şef Traian Berbeceanu.

UPDATE Cei doi notari luaţi în vizorul DIICOT sunt extrem de cunoscuţi în Sibiu. Este vorba de Emilian Mărginean şi de Simion Bexa.

Membrii grupului sunt acuzaţi de şantaj, înşelăciune, fals şi cămătărie. Potrivit unor surse judiciare, în dosar sunt învinuite 17 persoane, printre care şi doi notari şi un angajat de la Cartea Funciară. Prejudiciul estimat se cifrează în jurul valorii de un milion de euro.

Potrivit aceloraşi surse, în dosar este vorba despre 15 părţi vătămate. Membrii grupului făceau schimburi ilegale de terenuri şi cămătărie. Învinuiţii fac parte din clanurile Lenis şi Cornea.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările