Cum menţinem alimentele proaspete mai mult timp. Trucuri simple, uşor de aplicat acasă de către orice gospodină
0Alimentele pot fi menţinute proaspete mai mult timp dacă urmăm câteva sfaturi simple, uşor de pus în practică acasă de către orice gospodină.
Sfaturile pot fi găsite în volumul ”100 de reţete de aperitive şi gustări” scris de Aurelia Lăzărescu şi publicat la Editura Prometeu din Bucureşti.
Pâinea se menţine moale în pungi de plastic cu găurele pentru aerisire. Se poate păstra şi într-un vas acoperit.
Brânza se păstrează cel mai bine sub un clopot de sticlă. Se mai poate păstra fără să prindă o crustă într-un şervet umezit cu apă sărată sau oţet. Cârpa se spală zilnic.
Untul poate fi menţinut proaspăt în congelator sau într-un vas cu apă sărată.
Măslinele se păstrează la rece după ce le-am spălat cu apă caldă şi rece. În borcanul cu măsline se pun foi de dafin şi câteva felii de lămâie. Deasupra se pune oţet diluat. Măslinele se menţin şi în apă sărată, dar sunt mai gustoase în prima formulă.
Gălbenuşurile se pot păstra 1-2 zile într-o cească cu apă; pentru mai mult timp se pune deasupra puţin ulei.
Lămâile se păstrează chiar jumătate de an proaspete astfel: se ia un borcan mai mare, iar înăuntru se pune un borcănel cu apă. Lămâile se pun alături, unele peste altele. La o lună se schimbă apa din borcănel şi se leagă din nou la gură.
Vă mai recomandăm:
Nelipsită din meniurile restaurantelor cu specific săsesc, supa de cartofi cu tarhon este uşor de preparat şi are o savoare deosebită.
Dacă vreţi să pregătiţi rapid un prânz delicios în familie, ciulamaua de pui cu ciuperci poate fi o alegere excelentă. Asezonată cu mămăliguţă caldă, va fi cu siguranţă apreciată de toţi cei care se aşează în jurul mesei.
Secretul celor mai bune gogoşi de casă, spun gospodinele, nu stă doar în ingredinte, ci mai ales în timpul cât este frământat aluatul.