ANI cere strămutarea procesului cu Iohannis la Curtea Supremă. Prima cerere de suspendare a procesului de la Curtea de Apel Alba a fost respinsă marţi de instanţă

ANI cere strămutarea procesului cu Iohannis la Curtea Supremă. Prima cerere de suspendare a procesului de la
Curtea de Apel Alba a fost respinsă marţi de instanţă

Agenţia Naţională de Integritate cere strămutarea de la Curtea de Apel Alba Iulia a procesului intentat de primarul Sibiului după ce ANI l-a acuzat pe Iohannis de încălcarea regimului incompatibilităţilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Procesul a fost înregistrat la sfârşitul lunii mai pe rolul Curţii de Apel Alba Iulia. La primul termen, cel din 10 iulie, cauza a fost amânată pentru că între timp, pe 2 iulie mai exact, pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, a fost înregistrat un dosar prin care Agenţia Naţională de Integritate a solicitat strămutarea dosarului. 
 
În acelaşi dosar, până la judecarea cererii de strămutare, s-a depus şi o cerere de suspendare a procesului aflat pe rolul Curţii de Apel Alba Iulia, cerere respinsă marţi, 16 iulie, de instanţa supremă. Un nou termen de judecată pentru cererea de strămutare a fost stabilit pentru 20 septembrie 2013 iar dosarul de la Alba, unde în urma deciziei Înaltei Curţi procesul continuă, are termen pe 24 iulie. 
 
Acuzat de incompatibilitate
 
Primarul Sibiului a fost acuzat, în luna aprilie a acestui an, de către Agenţia Naţională de Integritate, de încălcarea regimului juridic al incompatibilităţilor.  
 
“În urma evaluărilor efectuate, s-a constatat faptul că IOHANNIS KLAUS-WERNER se află în stare de incompatibilitate, întrucât deţine, simultan, atât funcţia de Primar al Municipiului Sibiu, cât şi calitatea de reprezentant al Municipiului Sibiu în Adunarea Generală a Acţionarilor în cadrul S.C. APĂ CANAL S.A. Sibiu (începând cu 30.04.2009 şi până în prezent) şi S.C. PIEŢE S.A. (începând cu 05.08.2010 şi până în prezent), încălcând, astfel, dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. f) din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, cu modificările şi completările ulterioare”, se arată într-un comunicat al ANI din luna aprilie 2013. 
 
Vă mai recomandăm:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările