Trei cetăţeni algerieni şi un libian, prinşi la graniţa dintre România şi Ungaria. Unde vroiau să ajungă

Trei cetăţeni algerieni şi un libian, prinşi la graniţa dintre România şi Ungaria. Unde vroiau să ajungă

Migranţii au fost prinşi la 150 de metri de graniţa cu Ungaria. FOTO: Arhivă

Patru bărbaţi cu vârsta cuprinsă între 17 şi 29 de ani au fost opriţi de către poliţiştii de frontieră în încercarea lor de a trece ilegal graniţa.

Ştiri pe aceeaşi temă

Trei cetăţeni algerieni şi unul libian au fost opriţi în localitatea Oar, judeţul Satu Mare, la o distanţă de aproximativ 150 de metri de frontiera cu Ungaria. Aceştia se deplasau pe jos, când oamenii legii le-au cerut să se legitimeze. Migranţii intenţionau, după cum au declarat oamenilor legii, să ajungă în Germania pentru a-şi găsi un loc de muncă.

Acţiunea a avut loc luni, 23 decembrie, şi la ea au participat poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Satu Mare, în cooperare cu lucrători din cadrul Biroului Judeţean Poliţie Transporturi Satu Mare şi ai Sectorului Poliţiei de Frontieră Berveni.
 
 „În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că persoanele în cauză sunt trei cetăţeni din Algeria şi unul din Libia, cu vârste cuprinse între 17 şi 29 de ani, fiind toţi solicitanţi de azil în ţara noastră. Aceştia au declarat că intenţionau să ajungă în Germania, pentru a-şi găsi locuri de muncă. În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, la finalizarea acestora urmând a se dispune măsurile legale care se impun”, au arătat reprezentanţii Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei.
 
Cei patru bărbaţi au fost îndrumaţi spre Centrele de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Galaţi şi Rădăuţi.
    
Citeşte şi
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: