Râmnicu Vâlcea: Andreea Soare, soprana cu voce de aur care îi încântă pe parizieni

Râmnicu Vâlcea: Andreea Soare, soprana cu voce de aur care îi încântă pe parizieni

Andreea Soare

  Andreea e o persoană talentată şi de valoare a României, dar din păcate vocea ei nu a fost apreciată şi promovată la noi în ţară. Tânăra e apreciată în altă ţară, unde a reuşit să îşi facă o carieră.

Ştiri pe aceeaşi temă

profil


NĂSCUTĂ - 14 iulie 1985, la Râmnicu Vâlcea.


STUDII - Studentă în ultimul an la conservatorul superior din Paris, secţia canto clasic.


IDEAL - Să devină o cântăreaţă de operă renumită şi să aibă o carieră internaţională de succes.

  Pe când Andreea avea doar două luni şi jumătate ne-norocul ei a fost că părinţii s-au despărţit. Mama s-a recăsătorit, iar ea a rămas în grija bunicilor din partea acesteia. „A fost norocul meu că am rămas cu bunicii. La un an şi 10 luni bunica îmi cânta «Floricele pe câmpii» şi a rămas surprinsă că eu am început să redau acest cântec. Bunica a înţeles că am ureche muzicală. La grădiniţă doamna educatoare Mariana Ionescu a început să mă ducă la tot felul de concursuri şi spectacole pentru copii", povesteşte Andreea. În anul 1992, TVR 1 a organizat la Râmnicu Vâlcea, concursul „Miss Copilăria", la care Andreea a participat şi l-a şi câştigat. „Aşa am început colaborările cu TVR 1. Am cunoscut-o pe actriţa Claudia Nicolau, relizatoare a emisiunilor pentru copii, «În ţara lui Guliver» şi «Domino». Trei ani şi jumătate am filmat pentru emisiunile de copii şi am jucat în scenete de Caragiale în roluri principale", îşi aminteşte Andreea Soare.


Francezii uimiţi de vocea ei


  În paralel cu şcoala a studiat vioara, pianul, chitara şi a luat lecţii de teorie muzicală cu profesori de la Liceul de Artă din Râmnicu Vâlcea. Andreea a participat la concerte şi concursuri de muzică uşoară şi folk, în toată ţara, unde a cântat, a dansat, a jucat teatru şi a obţinut numeroase premii. În 2004, Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân din Râmnic, unde Andreea era elevă, în clasa a XII-a a trimis-o la concursul internaţionl «Chant sons sur scenes», la Baia Mare. „Era un concurs de muzică francofonă şi spre surprinderea tuturor am luat mare premiu care a constat într-o excursie la festivalul internaţional de muzică de la Rochelle, Franţa", precizează Andreea. La Rochelle, Andreea a cântat muzică populară românească. Francezii au fost uimiţi de vocea ei şi au înscris-o la trei conservatoare din Franţa. „Nu făcusem muzică clasică deloc. Doream să mă fac diplomat şi nu luasem în calcul posibilitatea de a urma muzica. Am făcu ceva pregătire cu soprano Camelia Clavac şi m-am înscris la conservatorul din Strasbourg. Erau trei locuri şi 65 de candidaţi. După concurs m-au anunţat că am intrat prima. Le-am mulţumit şi m-am întors în România. Nu mă vedeam stând în Franţa, iar posibilităţile mele materiale erau foarte reduse, bunicii fiind pensionari", povesteşte Andreea. Fără să îi spună nimic, bunica a scris la emisiunea „Surprize Surprize" şi Andreea a fost ajutată cu 4.000 de euro să meargă la studii la Strasbourg. Andreea a plecat în Franţa împreună cu bunicii. În 2008, ea a absolvit facultatea de muzicologie din cadrul Universităţii Marc Bloch din Strasbourg şi în prezent e studentă în ultimul an la Conservatorul Superior din Paris, secţia canto clasic, profesor Isabelle Guillaud.

ce-i place


Să călătorească, să întâlnească oameni noi, să descopere oraşe noi, să citească, să meargă la teatru, la diferite concerte şi să petreacă timpul liber cu bunicii şi în compania prietenilor.


ce nu-i place


Să se trezească dimineaţa, să vorbească la telefon şi să meargă cu avionul pentru că îi e frică. Nu îi plac oamenii care fumează pe stradă, persoanele cu două feţe şi alcoolul.


Întrebări şi răspunsuri


Ştiu că te-ai stabilit împreună cu bunicii la Paris. Ai de gând să te mai întorci în Râmnic?


A.S.: În Râmnic vin doar în vizită din când în când şi îi fac reclamă la Paris. O să vin cu prietenii mei francezi ca să îl vadă. Nu mă mai întorc în România pentru că aici nu am posibilitatea să mă realizez ca în Franţa. E diferenţă mare între concertele de la noi şi cele din Franţa, iar artiştii sunt foarte apreciaţi în afară.


Care e programul tău la începutul lui 2011?

A.S.: E foarte încărcat. Am agenta stabilită pe 2011, în perioada 7-12 martie o să cânt în opera „Flautul Fermecat" de Mozart, scenografia aparţinând Emmanuellei Cordoliani, dirijor Yann Molenat, în care o să interpretez rolul Primei Doamne.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările