Camionetă cu remorcă, răsturnată de rafalele de vânt, pe un baraj de pe Valea Oltului VIDEO

Camionetă cu remorcă, răsturnată de rafalele de vânt, pe un baraj de pe Valea Oltului VIDEO

Camionetă cu remorcă doborâtă de rafalele de vânt puternic în trafic pe Valea Oltului - DN 7 în Vâlcea Foto Adevărul

Nordul judeţului Vâlcea se află sub atenţionare de Cod portocaliu de vânt puternic şi ninsori, care au provocat deja primele pagube pe DN 7 / E 81.

Ştiri pe aceeaşi temă

Incidentul s-a produs miercuri, 17 martie, în trafic, pe Valea Oltului, la ieşire de pe barajul din nordul staţiunii Călimăneşti - Căciulata, în dreptul Castrului Roman Arutela. Un camion s-a răsturnat pe marginea drumului din cauza vântului care sufla cu putere.

Vehiculul a fost la un pas să se prăbuşească în gol, în râpa de lângă drum. 

„Autoutilitară de 3,5 tone, cu remorcă, răsturnată de vântul puternic, în timp ce traversa barajul de la intersecţia DN 7 cu DN 7CC Călimăneşti”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea, Cătălin Udrea.

Aceeaşi sursă a precizat că nu au existat victime, iar la faţa locului s-au deplasat echipaje ale Serviciului Rutier şi Poliţiei Călimăneşti pentru a dirija circulaţia şi a stabili cu exactitate modul în care s-a produs incidentul rutier.
 
Locul în care s-a produs evenimentul este barajul aflat în amonte de Mănăstirea Cozia, chiar la intrare în Defileul Oltului. DN 7CC este şoseaua de centură a staţiunii balneare Călimăneşti - Căciulata, intens tranzitată de TIR-uri şi camioane care transportă marfă, în mod special.
 
Şi camioneta, şi remorca erau goale, ceea ce a favorizat balansul din cauza vântului care a dus până la urmă la răsturnarea ansamblului. 
 

Judeţul Vâlcea se află sub atenţionare de Cod Galben de vreme rea, iar nordul judeţului şi implicit Valea Oltului sunt sub Cod Portocaliu de vânt puternic, ninsori abundente şi viscol.
 
Din cauza vremii nefavorabile, în apropierea locului unde s-a răsturnat camioneta cu remorcă, cu o zi înainte, au început să cadă bolovani de pe versanţi, pe carosabil, periclitând circulaţia pe şoseaua de centură a staţiunii vâlcene. Codul portocaliu este în vigoare până la ora 23:00 a zilei de miercuri, 17 martie. 
 
Vă mai recomandăm şi:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările