FOTO Imagini inedite cu Sergiu Nicolaescu pe platourile de filmare de la Peleş pentru „Carol I“

FOTO Imagini inedite cu Sergiu Nicolaescu pe platourile de filmare de la Peleş pentru „Carol I“

Sergiu Nicolaescu, regizor şi rege în Carol I. FOTO: arhiva Castelului Peleş

„Un amestec de documentar cu ficţiune“, aşa cum l-a numit însuşi Sergiu Nicolaescu, filmul „Carol I“ a fost turnat în timp record, în numai 9 zile, la Castelul Peleş din Sinaia şi la Cotroceni, în 2009

Ştiri pe aceeaşi temă

Documentarul lansat în 2009, „Carol I – Un destin pentru România“, l-a avut pe Sergiu Nicolaescu ca regizor şi actor în rolul principal.

După o documentare de aproape doi ani şi o pregătire a filmărilor de peste două luni alături de echipa din „Supravieţuitorul“, Sergiu Nicolaescu a fost timp de patru zile la Peleş, pentru turnarea efectivă a cadrelor.

Regizorul a filmat scene în cabinetul de lucru al regelui, în dormitorul regal, sala pentru micul dejun, dar şi pe spectaculoasa terasă de la Peleş.

Personalul muzeului a supravegheat de la distanţă filmările pentru ca totul să fie în ordine şi să nu fie perturbată activitatea obişnuită din castel“, ne-a spus Daniela Băitescu, şeful departamentului de relaţii publice de la Peleş.

Regim special la Peleş

Supravegherea filmărilor de la Peleş este obligatorie, dată fiind valoarea inestimabilă a acestui castel. De aceea, prezenţa camerelor şi a echipelor de filmare au un regim special.

„În timpul filmărilor, fie că vorbim de cadre interioare sau exterioare, măsurile sunt speciale: piesele valoroase sunt înlocuite cu obiecte de recuzită şi se foloseşte doar lumină rece, pentru a nu deteriora exponatele. De asemenea, este interzis ca oricine din echipa tehnică să se urce pe statui, pe balustrade sau să calce iarba“, ne-a spus şi muzeograful Alexandru Duţă.

Foto
Sergiu Nicolaescu la filmările pentru „Carol I“

„Carol I, creatorul României moderne“

Filmul este plasat în 1914, anul morţii lui Carol I şi al izbucnirii Primului Război Mondial.

Ideea proiectului apăruse în urmă cu câţiva ani, sub forma unei serii de documentare despre figurile emblematice ale istoriei românilor. Unul dintre ele îi era dedicat lui Carol I, accentul urmând să cadă pe ultimele luni din viaţa regelui.

„Carol este unul dintre cele mai importante personaje ale României moderne, chiar cel mai important al istoriei generale a românilor. El a fost creatorul României moderne“, spunea Sergiu Nicolaescu despre proiect.

În film joacă şi Răzvan Vasilescu (Brătianu), Geo Dobre (Ferdinand), Cristian Moţiu (istoricul), Marina Procopie (Regina Elisabeta) şi Andreea Măcelaru Şofron (Regina Maria).

Peleşul, cetate a filmului

Frumuseţea cadrelor naturale şi opulenţa interioarelor fac din Castelul Peleş, fosta reşedinţă a regilor României, unul dintre cele mai căutate locuri din ţara noastă pentru filmarea unor pelicule române şi străine. „Christmas at Castlebury Hall“, în care a jucat şi fostul agent 007, Roger Moore, „Fraţii Bloom“, cu actorii americani Adrien Brody, Mark Ruffalo şi frumoasa Rachel Weisz sunt doar câteva dintre ele.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Sergiu Nicolaescu (Carol I) și Marina Procopie (Regina Elisabeta), pe una dintre terasele exterioare ale Peleșului. FOTO: arhiva Muzeului Peleș

Imagini din aceeasi galerie
  • Sergiu Nicolaescu (Carol I) și Marina Procopie (Regina Elisabeta), pe una dintre terasele exterioare ale Peleșului. FOTO: arhiva Muzeului Peleș
  • Filmări în sala pentru micul dejun. FOTO: arhiva Muzeului Peleș
  • Sergiu Nicolaescu a for regizorul și actorul principal în Carol I
  • Filmările efective ale documentarului au durat 9 zile
  • Documentarul s-a axat e ultima perioadă din viața lui Carol I
  • Filmările de la Peleș au un regim special
  • Andreea Măcelaru Şofron a întruchipat-o pe Regina Maria
  • Marina Procopie a fost Regina Elisabeta
Distribuie imaginea
citeste totul despre: