Piteşti: Profesorii, obligaţi să vină la şcoală în timpul concediului

Profesorii de la cele 19 licee în care promovarea de la bacalaureat nu a ajuns la 50% vor fi nevoiţi să vină zilnic la serviciu pentru a-i pregăti pe elevii picaţi

Ştiri pe aceeaşi temă

Toţi directorii de la liceele din Argeş au fost chemaţi ieri la Grupul Şcolar Astra de către inspectorul general Gabriel Bratu pentru a comenta pe marginea rezultatelor obţinute la examenul de bacalaureat. Având în vedere că în judeţul nostru procentul de promovare a sărit cu puţin peste 61, şedinţa s-a dovedit a fi o adevărată „chelfăneală” la adresa conducerilor celor 19 grupuri şcolare, de la care nu au reuşit să ia examenul nici jumătate dintre liceeni.

Drept pedeapsă, cadrele didactice de la aceste licee cu probleme vor fi nevoite să vină în vacanţa de vară, câte patru ore pe zi, pentru a recupera cu elevii care au picat.

 Inspectoratul va face controale
 „E simplu să se plece acum în concediu după rezultatele astea dezastruoase. De marţi, obligaţia dumneavoastră va fi să-i aduceţi pe aceşti elevi la şcoală şi să-i pregătiţi în aşa fel încât să recuperăm măcar 5% în toamnă. În şcolile pe care le conduceţi s-au investit sute de mii de euro, iar 65% dintre locurile de la liceu sunt tot aici. Mi se pare inadmisibil ce s-a întâmplat”, a spus „generalul” Gabriel Bratu.

„La noi vin elevii cu cele mai mici medii din tot judeţul. Ce performanţă să putem face cu ei în patru ani de liceu, când mulţi nici nu ştiu să scrie şi să citească, atunci când sunt admişi?”, au replicat cadrele didactice de la aceste licee.

Profesorii vor trebui să-şi planifice orele de pregătire, pe zile. Inspectorul-şef spune că se vor face controale pentru a se verifica prezenţa în instituţia de învăţământ respectivă, iar cadrele didactice care nu vor fi găsite la locul de muncă, deşi vor figura în orar, vor fi aspru sancţionate. 

 „E un abuz!”
În cadrul bacalaureatului din acest an, în Argeş au „picat” 2558 de elevi, 2082 dintre aceştia fiind de la grupurile şcolare. Inspectorul general a mai spus că dacă nici în toamnă procentul de promovare nu va creşte, se vor lua măsuri drastice.

„Se va ajunge până acolo încât să nu acordăm cifre de şcolarizare pentru aceste licee. N-a cerut nimeni performanţe deosebite, dar mi se pare de bun simţ să ia examenul măcar jumătate dintre elevi. În plus, liceele cu promovabilitate sub 10%   nu-şi mai justifică existenţa, după părerea mea”, a mai spus Gabriel Bratu.

Sindicaliştii spun că această măsură e un abuz din partea conducerii IŞJ.

„Ce, suntem în comunism să obligăm profesorii să vină la şcoală şi să-i controlăm? Nu poţi să încalci dreptul la concediu. Elevii au rezultate mici pentru că nu învaţă, nu pentru că profesorii nu-şi fac datoria. Dacă profesorii sesizează această ilegalitate către noi, vom apela la justiţie şi la organele de cercetare penală”, spune profesorul Adrian Voica, liderul sindicatului SIPA Muntenia.

Aceasta este lista grupurilor şcolare cu promovabilitate sub 50%:

Grup Şcolar de Industrie Uşoară „Armand Călinescu”, Piteşti – 75 de respinşi

Colegiul Tehnic „Dimitrie Dima”, Piteşti - 111

Grup Şcdolar de Industrializarea Lemnului, Piteşti - 127

Colegiul Tehnic Câmpulung - 165

Grup Şcolar Forestier, Curtea de Argeş - 181

Grup Şcolar „Astra”, Piteşti - 209

Grup Şcolar Corbeni - 36

Grup Şcolar Construcţii de maşini „Dacia”, Piteşti - 166

Grup Şcolar Mozăceni - 46

Liceul Tehnic pentru Protecţia Mediului Piteşti - 23

Grup Şcolar Agricol Mărăcineni - 113

Grup Şcolar Construcţii de maşini, Colibaşi - 120

Grup Şcolar Stâlpeni - 78

Grup Şcolar Agricol Costeşti - 77

Grup Şcolar Tehnologic Câmpulung - 99

Grup Şcolar Industrial de Construcţii Nr. 2, Piteşti - 193

Grup Şcolar „I.G. Duca” Vedea - 48

Grup Şcolar Auto Curtea de Argeş - 101

Grup Şcolar Ştefăneşti - 114

citeste totul despre: