Metode rapide de tratare a rănilor. De ce este considerată mierea de albine extrem de eficientă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mierea

În destule cazuri, o problemă legată de răni este aceea că produsele din farmacii pentru îngrijirea lor sunt adesea foarte scumpe, au multe chimicale şi nu oferă mereu cele mai bune rezultate. Există însă şi variante rapide, naturale, ieftine şi eficiente de tratare a rănilor care nu sunt profunde.

Mierea naturală de albine este extrem de eficientă când este vorba de vindecarea şi tratarea rănilor. În afară de faptul că este antiseptică şi hidratează pielea, mierea dă rezultate rapide în tratarea rănilor, deoarece înmoaie pielea şi stimulează creşterea noilor ţesuturi.

Metoda de folosire a mierii pentru tratarea unei răni este simplă. Concret, aplicaţi miere simplă direct pe rană, înainte de a merge la culcare. Trebuie să o lăsaţi să acţioneze toată noaptea şi veţi observa chiar de a doua zi îmbunatăţirile, cicatricea începând să se decoloreze rapid. Pentru a nu murdări lenjeria, puteţi aplica un bandaj uşor peste rana acoperită cu miere.

Uleiul şi capsulele de vitamina E dau şi ele rezultate bune şi rapide în tratarea şi vindecarea rănilor. Şi asta deoarece vitamina E stimulează formarea de colagen, ce îmbunătăţeşte textura pielii, îi dă putere şi o face să fie cât mai flexibilă.

Pentru rezultate mai rapide, puteţi combina uzul extern cu cel intern: prin suplimente de vitamina E sau prin creşterea consumului de alimente bogate în vitamina E (ca migdalele, alunele, uleiul de măsline şi seminţele de floarea soarelui). Uleiul concentrat de vitamina E se poate aplica direct pe zona afectată. Se lăsă pe rană câteva minute şi se repeta procesul de două ori pe zi. Durata acestui tratament diferă de la o rană la alta.

Uleiul de măsline extra virgin este de asemenea foarte util pentru tratarea rănilor. Acesta deblochează porii, elimină celulele moarte ale pielii, hidratează, este bogat în vitamina E şi K şi catifelează pielea.

Uleiul esenţial de lavandă poate fi folosit direct pe rană, pentru că are capacitatea de a întineri celulele pielii şi estompează cicatricile. În caz că aveţi o piele sensibilă, trebuie să îl diluaţi într-un ulei de bază.

Pasta de castravete este o altă soluţie ieftină şi uşoară de vindecare a rănilor. Totul se datorează puterii de hidratare a castravetelui, ce hrăneşte zona afectată şi estompează apariţia cicatricilor. Ca să preparaţi această pastă, trebuie să decojiţi castravetele şi să îi scoateţi seminţele. Castraveţii trebuie mărunţiţi în blender, iar pasta rezultată se amestecă cu albuşul bătut de la un ou şi se aplică pe rană timp de aproximativ un sfert de oră, după care trebuie să vă clătiţi cu apă rece.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite