Cum a murit înecată în piscina din curte o fetiţă de trei ani. Nimeni n-a avut inspiraţia să-i facă manevrele de bază până la sosirea ambulanţei

Cum a murit înecată în piscina din curte o fetiţă de trei ani. Nimeni n-a avut inspiraţia să-i facă manevrele de bază până la sosirea ambulanţei

Foto arhivă Adevărul

O familie din comuna argeşeană Călineşti, satul Udeni, se pregăteşte să-şi înmormânteze fetiţa în vârstă de numai trei ani. Copila s-a înecat în piscina din curtea casei.

Tragedia s-a petrecut miercuri-seara. Fetiţa, în vârstă de 3 ani, se juca în curte cu verişorul său, în vârstă de 14 ani.  

Pentru câteva minute, micuţa a rămas singură la piscina din curtea casei, unde nivelul apei variază între 0,5 şi 1,5 metri.
 
Mama copilei, care era la bucătărie, a sesizat de la geam că fetiţa nu se mai vede. A alergat într-un suflet la piscină şi a găsit-o pe micuţă fără suflare. 
 
Ţipetele femeii i-au alertat pe vecini care au sunat la 112. Deşi a încercat în mod repetat resuscitarea, echipajul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Argeş, n-a reuşit să o salveze pe fetiţă.

 În urletele de disperare ale familiei, copila a fost, totuşi, transportată la spital, unde s-a continuat procedura de resuscitare încă o oră şi un sfert. Din păcate, medicii n-au mai putut decât să constate decesul.
 
Potrivit medicilor de la Serviciul de Ambulanţă Argeş, dacă cineva ar fi avut inspiraţia să-i facă fetiţei masaj cardiac şi respiraţie gură la gură, pentru descongestionarea căilor respiratorii, până la sosirea ambulanţei, copila ar fi avut şanse mai mari de supravieţuire.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: