Incredibil ce a făcut un individ eliberat din închisoare de doar o zi. Mod de acţiune ca în filme

Incredibil ce a făcut un individ eliberat din închisoare de doar o zi. Mod de acţiune ca în filme

Individul acuzat de furt a ajuns iarăşi în detenţie FOTO Adevărul.ro

Doar o zi a petrecut în libertate un individ eliberat din închisoare, după care a comis o infracţiune, acţionând după un scenariu copiat parcă din filme

 
Nu mică le-a fost surpriza anchetatorilor de la Secţia de Poliţie Săvineşti, judeţul Neamţ, când au aflat cine a fost autorul unui jaf petrecut la adăpostul întunericului, ţinta fiind un magazin dintr-o localitate vecină. Era vorba despre un bărbat de 32 de ani, în timpul cercetărilor constatându-se că acesta reuşise să stea în libertate doar o zi după eliberarea din închisoare. 
 
Pe data de 25 august 2021, oamenii legii au fost sesizaţi de către un bărbat de 33 de ani, cu privire la faptul că  o persoană a pătruns în incinta unei societăţi comerciale, din comuna Dumbrava Roşie, de unde a sustras mai multe pachete de ţigări şi o sumă de bani. Imediat au fost demarate activităţi specifice de cercetare şi documentare a cazului, suspectul fiind identificat în scurt timp.
 
„Operativitatea cu care au fost desfăşurate activităţile de către poliţişti a condus la identificarea persoanei bănuite de comiterea faptei, un bărbat de 32 de ani, din Dumbrava Roşie, care la data de 24 august, a fost liberat condiţionat din Penitenciarul Focşani. Din investigaţiile efectuate a reieşit că, cel în cauză ar fi acoperit camera de filmat, amplasată în exteriorul unităţii comerciale cu un
carton, după care ar fi întrerupt furnizarea curentului electric prin decuplarea siguranţelor“, se precizează într-un comunicat al Poliţiei Neamţ. 
 
După ce s-a asigurat că sistemul de supraveghere video nu mai funcţionează, implicit şi alarma, individul a spart un geam de la uşa de acces, a pătruns în incinta societăţii comerciale, de unde ar fi sustras 54 de pachete de ţigări şi suma de 150 lei. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională a fost recuperat integral şi restituit persoanei vătămate. Acuzatul a ajuns iar după gratii. 
 
Furtul săvârşit într-un mijloc de transport în comun, în timpul nopţii, de o persoană mascată, deghizată sau travestită; prin efracţie, escaladare sau prin folosirea fără drept a unei chei adevărate ori a unei chei mincinoase, sau prin scoaterea din funcţiune a sistemului de alarmă ori de supraveghere, se
pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani. 

Vă mai recomandăm să citiţi: 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările